By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Δράμα χωρίς τέλος στη Ρωσία : Νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LIFE

Δράμα χωρίς τέλος στη Ρωσία : Νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

Τhessports
Last updated: 24/12/2020 15:14
Τhessports
Share
SHARE

Μπορεί στη Ρωσία να έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός αλλά η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα συνεχίζεται χωρίς τέλος. Και για ακόμη ένα 24ωρο καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων.

Το προηγούμενο 24ωρο, η Ρωσία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων, καθώς δεν έχει επιβληθεί γενικό lockdown παρά το δεύτερο κύμα που πλήττει τη χώρα.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν 635 θανάτους και 29.935 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά τα κρούσματα στη Ρωσία είναι 2,96 εκατομμύρια και οι θάνατοι 53.096.

Η πρωτεύουσα Μόσχα, που παραμένει η κύρια εστία της επιδημίας, κατέγραψε από την πλευρά της ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων (8.203).

Τέταρτη πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο, η Ρωσία καταγράφει πλέον κάθε εβδομάδα νέα ρεκόρ, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στις πιο φτωχές και συχνά υποστελεχωμένες περιοχές.

Όμως τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύουν οι ρωσικές αρχές δείχνουν μικρότερη θνητότητα απ’ ό,τι στη Δυτική Ευρώπη ή στις ΗΠΑ γεγονός για το οποίο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει υπερήφανος εδώ και μήνες.

Έτσι, την περασμένη Πέμπτη, εκτίμησε στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, πως η Ρωσία διαχειρίστηκε «καλύτερα» την πανδημία απ’ ό,τι οι αρχές στη Δύση.

Οι ρωσικές αρχές καταμετρούν στους θανάτους μόνον εκείνους όπου η κύρια αιτία ήταν η COVID-19 αφού κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί από τη νεκροψία.

Η επίσημη στατιστική υπηρεσία Rosstat κατέγραψε από την πλευρά της τον Οκτώβριο του 2020 σχεδόν 50.000 επιπλέον θανάτους σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019. Από τον Μάρτιο έως τα τέλη Οκτωβρίου η υπερβάλλουσα θνητότητα ανέρχεται σε περίπου 165.000 θανάτους σε σχέση με το περασμένο έτος, προαναγγέλλοντας έναν πολύ πιο βαρύ απολογισμό από αυτόν που παραδέχονται οι αρχές.

Η κυβέρνηση έχει αποφύγει μέχρι τώρα την επιβολή ενός νέου γενικού lockdown προκειμένου να παραμείνει η οικονομία σε λειτουργία και υπολογίζει στον μαζικό εμβολιασμό του ρωσικού πληθυσμού χάρη στο εμβόλιο που ανέπτυξε η Μόσχα, το Sputnik V.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου
Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει από σήμερα το μετρό
Κατέθεσε μήνυση ο Μαρινάκης – Η απάντηση του Δημητριάδη
Πένθος: «Έφυγε» η Γωγώ Μαστροκώστα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Η κίνηση – ματ του Άρη με Τζέγκο και η βελτίωση του Σάσα
Next Article Σενάρια για Τούχελ στην Άρσεναλ!

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US