By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Τέλος οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου – Ποιοι εξαιρούνται
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LIFE

Τέλος οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου – Ποιοι εξαιρούνται

Τhessports
Last updated: 18/05/2022 11:36
Τhessports
Share
SHARE

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα (18.05.2022) αλλά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε ήδη από την 1η Ιουνίου οι μάσκες… πέφτουν και στους εσωτερικούς χώρους. Αλλά με εξαιρέσεις.

«Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6».

Ο Θάνος Πλεύρης έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο.

Το θέμα της αναστολής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα συζητηθεί σήμερα στην επιτροπή. Θα υπάρξουν εξαιρέσεις βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής σε κάποιους χώρους, όπως στα νοσοκομεία και σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου.

«Επειδή θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Η φιλοσοφία μας είναι να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη», υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης.

Αναφερόμενος για τις μάσκες στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις πανελλαδικές εξετάσεις όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους όσο για το να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο όταν μια ολόκληρη κοινωνία βλέπει ύφεση στην πανδημία, να χτυπάμε το “καμπανάκι” ότι από τον Σεπτέμβριο πρέπει να είμαστε έτοιμοι» και προσέθεσε ότι «με τα δεδομένα της Όμικρον θα υπάρξει πάλι πίεση στο ΕΣΥ, καθώς η πανδημία βρίσκεται εδώ και είναι σε μία άλλη φάση. Τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να υπάρξει εμβολιασμός και να πάμε ίσως σε ένα εμβόλιο τύπου γρίπης που θα γίνεται εποχιακά».

Παράλληλα, επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα ενόψει καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι όταν ανακοίνωσε τη σταδιακή άρση των μέτρων υπήρξε μία φοβερή αντιπολιτευτική επίθεση πως ερχόμαστε και άρουμε τα μέτρα κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών. Τρεις εβδομάδες μετά, καταλαβαίνει η αντιπολίτευση ότι έκανε λάθος, η πανδημία είναι σε ύφεση και δεν μπορεί να ανατραπεί αυτό στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είπε.

Σχετικά άρθρα

Θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου
Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει από σήμερα το μετρό
Κατέθεσε μήνυση ο Μαρινάκης – Η απάντηση του Δημητριάδη
Πένθος: «Έφυγε» η Γωγώ Μαστροκώστα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Συνελήφθη οπαδός της Νότιγχαμ που χτύπησε τον αρχηγό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!
Next Article ΠΑΟΚ : Ο (νέος) τραυματισμός του Ελ Καντουρί

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US