By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Κερδοσκοπούν οι εταιρίες, δεν ρίχνουν τις τιμές
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedLIFE

Κερδοσκοπούν οι εταιρίες, δεν ρίχνουν τις τιμές

Τhessports
Last updated: 22/11/2014 01:49
Τhessports
Share
SHARE
Η πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου τους τελευταίους μήνες δεν αντικατοπτρίζεται και στις τιμές λιανικής και ειδικά αυτή της βενζίνης, σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσίευσε το «Ποτάμι» στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, η τιμή της βενζίνης με βάση την πρώτη της τιμής του αργού πετρελαίου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον κατά 20% φθηνότερη από αυτήν που ισχύει σήμερα.

Αναλυτικά το «Ποτάμι» σημειώνει: Η τιμή του αργού πετρελαίου έχει μειωθεί 30% τους τελευταίους μήνες,  κατρακυλώντας αρχικά κάτω από τα $85/βαρέλι, ενώ σήμερα κυμαίνεται στα $79/βαρέλι. Συνυπολογίζοντας την ανατίμηση του Δολαρίου έναντι του Ευρώ κατά 5%, καθώς και τους διάφορους φόρους και δασμούς που μένουν αμετάβλητοι, οι καταναλωτές πρέπει να απολαμβάνουν σχεδόν 20% μειωμένες τιμές καυσίμων. Η πτώση όμως που παρατηρείται στα πρατήρια βενζίνης είναι μόλις 6% κατά μέσο όρο (πχ. στην Αθήνα η απλή αμόλυβδη πωλείται €1,55/ lt από €1,65/lt).

Πράγματι, μεσολαβεί κάποιο διάστημα μέχρι να γίνουν παραγγελίες στις νέες χρηματιστηριακές τιμές. Έχουν όμως ήδη παρέλθει δύο μήνες μέχρι σήμερα, χρόνος υπεραρκετός για τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών να προμηθευτούν πετρέλαιο στις νέες χαμηλές τιμές.

Αναμένουμε επιτέλους να παρέμβει ο κρατικός μηχανισμός και να σταματήσουν οι στρεβλώσεις στην αγορά καυσίμων εις βάρος των καταναλωτών.

Τέλος, σχετικά με τη διάθεση του πολύπαθου επιδόματος θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών όχι μόνο επέδειξε χαρακτηριστική καθυστέρηση στο άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής του TAXIS για την υποβολή των αιτήσεων, αλλά μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει προκαταβάλει το 25% του επιδόματος στους δικαιούχους, παρότι έχει παρέλθει πλέον η προθεσμία των 20 ημερών, όπως ορίζει η υπουργική απόφαση! Ζητούμε να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η καταβολή του επιδόματος σε όσους το δικαιούνται.

Πηγή : protothema

Σχετικά άρθρα

Έκανε πίσω για Γιαννούλη ο Ολυμπιακός!
«Ανέβηκε» ο ΠΑΟΚ: Η πρόταση για Γιαννούλη στην Άουγκσμπουργκ
Συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ Ομορούγι και Περσίδης
ΠΑΟΚ: «Πρώτη» για Μάτος – Βιεϊρίνια και σύσκεψη με Σαββίδη!
Έκανε… άνω κάτω τη Λίβερπουλ ο Λόβρεν!
TAGGED:Βενζίνη
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Προτιμά τη… θαλπωρή του Μινσκ
Next Article Πρόβα τίτλου στο Παλατάκι

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US