By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Αντιπαράθεση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖA
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LIFE

Αντιπαράθεση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖA

Τhessports
Last updated: 28/02/2015 18:44
Τhessports
Share
SHARE

Έντονες αψιμαχίες για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους, σημειώνονται απο το μεσημέρι του Σαββάτου, στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία στελέχη και υπόγειους, να ερίζουν για τις επιλογές της ηγεσίας.

Το χορό των αμφισβητησεων έσυραν στελέχη, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάννης Μηλιός, ο Αλέκος Καλύβης, ο Αντώνης Νταβανέλος και άλλοι, ενώ τη στρατηγική της κυβέρνησης υπερασπίστηκαν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Αριστείδης Μπαλτάς και άλλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αριστερη Πλατφόρμα,υπό τον κ. Λαφαζάνη, ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία επι της πολιτικής απόφασης, ώστε να καταγράψει και επίσημα τη διαφοροποίησή της.

Παναγιώτης Λαφαζάνης:
«Ειναι θετικό οτι η βουλη δεν θα κυρώσει στη βουλη τη χρονική επέκταση μίας δανειακης σύμβασης, που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εχει νεοαποικιακα χαρακτηριστικά. Η συμφωνια με τη λιστα των κατευθύνσεων που συνομολογήθηκε απο την κυβερνηση με τους θεσμούς, εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες, ενώ παρουσιάζει και προβληματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη συμφωνια αυτή χρειάζεται το επόμενο διαςτημα να κινηθεί με κεντρικο στοχο να εφαρμόσει με συνέπεια τις προγραμματικές του δεσμεύσεις και τις προγραμματικές δηλώσεις. Αυτή ειναι η πρόκληση με την οποια είμαστε αντιμέτωποι και απο την οποια θα κριθούμε».

Νίκος Παππας:
«Η αποδοχή στην τακτική της κυβερνησης ειναι σχεδόν πάνδημη. Οι κριτικές καλοδεχούμενες, αλλά δυστυχώς αναντίστοιχες με το λαϊκό αίσθημα».

Γιάννης Δραγασάκης:
«Εξετάσαμε ακομα και το σεναριο της τελικής σύγκρουσης, αλλα δεν το επιλέξαμε. Αποδεχτήκαμε αυτή τη συμφωνια γιατί θεωρήσαμε οτι μας δινει χρόνο, αλλά και εργαλεία για να προχωρήσουμε.Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο. Για το κομμα δεν κατάφεραμε να πετύχουμε αυτο που λέγαμε απο την αρχή, οτι θελουμε ενα κομμα χωρις βαρωνίες, γι’ αυτο και πρεπει να το ξαναδούμε. Θυμίζουμε ακομα ομοσπονδία».

Γιάννης Μηλιός:
«Αυτο που ειναι εξω απο την κουλτούρα μας ειναι η ανθρωποφαγια, οι επιδόσεις στα παραπολιτικά σχόλια, οι δήθεν διαρροές, οι κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου. Ολα αυτά που η ιστορία εχει αποδείξει οτι έχουν κοντά ποδάρια».

Αλέκος Καλύβης:
«Είναι ετεροβαρής η συμφωνία και θα πρέπει να αντικρούσουμε τα αρνητικά σημεία στην πράξη. Με την εφαρμογή του προγράμματος να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου».

Ευκλείδης Τσακαλωτος:
«Η συμφωνια εχει πολλες ασάφειες. Για σαφήνεια επέμενε, ως κυρίαρχη δύναμη, η Γερμανία. Σε οσους θεωρουν οτι η ασάφεια ειναι πρόβλημα, προσέξτε και τη σαφήνεια. Υπάρχουν και σαφηνειες που δεν βοηθάνε, όπως για τις ιδιωτικοποιήσεις. Η ασάφεια στα εργασιακά μας βοηθάει. Η ασάφεια για το πόσο έτοιμοι ειναι οι εταίροι μας να μιλήσουν για το χρεος επισης δεν μας βοηθάει. Μας δυσκολεύει όμως και ο ίδιος ο εαυτός μας. Η συμφωνια εξαρτάται απο μας. Πόρου με να εμπλουτίσουμε την ατζέντα με δράσεις για την ανθρωπιστική κρίση.
Αναφέρθηκε επισης στην στάση της Γερμανίας: “Στο πρωτο eurogroup μας ειπε “θέλω η ελληνικη κυβερνηση να αποφασίσει, εάν το άλογο πέθανε”. Άλογο ειναι το μνημονιο. Αν δεν πέθανε υπογραψτε το μνημονιο και την αξιολόγηση. Αν πέθανε τότε υπογραψτε ενα νέο μνημονιο”».

Αντώνης Νταβανελος:
«Τον Ιούνιο θα πρεπει να έχουμε τη δημοσια εντολή να επιτύχουμε την ανατροπή αυτού που αναγκάστηκα με να αποδεχθούμε προχθές. Αλλιως η προοπτική ειναι η ανατροπή της κυβερνησης».

Αριστείδης Μπαλτάς.
«Δώστε μια ευκαιρια στην κυβέρνηση. Θα γράψει η ιστορία οτι ο πράγματος κόσμος που δεν έδωσε μια ευκαιρια στην κυβερνηση ειναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παραχωρούμε έδαφος για να κερδίσουμε χρόνο. Οι νίκες συνοδευονται πάντα με συμβιβασμούς».

Νίκος Χουντής:
«Να συγκροτήσουμε επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους και να κάνουμε μια συγκροτημένη πολιτικη διεκδίκησης γι αυτο. Δεν ειναι ωρα για να καταμερισουμε ευθύνες ή να δουμε ποιος δικαιώνεται και ποιος οχι. Το μεγάλο πρόβλημα, η κρίσιμη διαπραγματευση ειναι μπροστά μας».

Αλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας κατα τις ομιλίες τους έθεσαν την ανάγκη ύπαρξης ενός εναλλακτικού σχεδίου για τη χώρα, το οποίο θα μπορεί να απειλεί θεμελιώδη συμφέροντα των πιστώσεων και των κυρίαρχων κύκλων της ευρωζώνης. Ζήτησαν επίσης σε καθε περίπτωση πριν τη λήψη των αποφάσεων να συγκαλούνται τα συλλογικά όργανα του κόμματος, πράγμα που διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις και αποτελέσματα.

Πηγή: Protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου
Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει από σήμερα το μετρό
Κατέθεσε μήνυση ο Μαρινάκης – Η απάντηση του Δημητριάδη
Πένθος: «Έφυγε» η Γωγώ Μαστροκώστα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Κλειδώνει την τρίτη θέση ο ΠΑΟΚ!
Next Article Μπάτμαν και Ρόμπιν…. διέλυσαν την Σάλκε!

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US