By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Ποιες οι πόλεις με τους περισσότερους μαθητές που εγκαταλείπουν τα σχολείο
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LIFE

Ποιες οι πόλεις με τους περισσότερους μαθητές που εγκαταλείπουν τα σχολείο

Τhessports
Last updated: 28/02/2015 21:27
Τhessports
Share
SHARE

Τρομακτικές διαστάσεις φαίνεται πως έχει λάβει την τελευταία τετραετία η μαθητική διαρροή από τα Σχολεία της χώρας, με ολοένα και περισσότερα παιδιά να εγκαταλείπουν τις αίθουσες σε όλη τη χώρα.

Η Ξάνθη και η Κομοτηνή συμπεριλαμβάνονται στους Νομούς που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά μαθητών που εγκαταλείπουν το Σχολείο, γεγονός που γεννά έντονο προβληματισμό για την περιοχή.

Στο στόχαστρο του Υπουργείου
Σύμφωνα με το Έθνος, τα υψηλά ποσοστά μαθητικής διαρροής μπαίνουν στο «στόχαστρο» του υπουργείου Παιδείας, καθώς το φαινόμενο ιδιαίτερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 16.000 μαθητές εγκατέλειψαν την τελευταία τετραετία το δημοτικό σχολείο, ενώ μόνο πέρυσι 1.130 παιδιά έφυγαν από τα ελληνικά σχολεία και «σκόρπισαν» σε όλα τα σημεία του πλανήτη, ακολουθώντας προφανώς τους γονείς τους οι οποίοι εγκαταστάθηκαν για δουλειά σε κάποια άλλη χώρα. Για τον λόγο αυτόν ήδη συγκροτήθηκε Ομάδα εργασίας, που θα εργαστεί για την καταγραφή και την αντιμετώπιση της μαθητικής διαρροής, με απόφαση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Πάνω από 16.000 μαθητές εγκατέλειψαν την τελευταία τετραετία το δημοτικό σχολείο, ενώ μόνο πέρυσι 1.130 παιδιά έφυγαν από τα ελληνικά σχολεία και «σκόρπισαν» σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συγκεντρωθούν στοιχεία τόσο από τη διεθνή εμπειρία όσο και από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και θα προταθούν δράσεις και παρεμβάσεις, που ενδέχεται να χρηματοδοτηθούν κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ώστε να συμβάλουν στην καταπολέμηση της μαθητικής διαρροής με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Η Ομάδα εργασίας θα καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση και θα κάνει σχετική εισήγηση στο ΙΕΠ μελετώντας θέματα όπως: Καταγραφή ευρωπαϊκών και διεθνών καλών πρακτικών σε θέματα μαθητικής διαρροής.

Ποιοτική ανάλυση των πληροφοριών. Εξαγωγή συμπερασμάτων για θέματα μαθητικής διαρροής, τα οποία συσχετίζονται με κοινωνικά δεδομένα. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζουν με προβληματισμό τις περιπτώσεις των μαθητών που εγκαταλείπουν τη φοίτηση στα δημοτικά σχολεία, καθώς φαίνεται ότι αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δυσκολίες (οικονομικές και κοινωνικές), που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες.

Οι περιοχές
Ο κυριότερος όγκος μάλιστα προέρχεται από περιοχές της Δυτικής Αττικής, της Αχαΐας, της Α΄ Αθήνας, της Δυτ. Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου Κρήτης, της Ξάνθης, της Μαγνησίας και της Ροδόπης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σχολικό έτος 2010-11 εγκατέλειψαν το σχολείο συνολικά 3.417 παιδιά, το 2011-12 έφυγαν 3.646 παιδιά, το 2012-13 4 εγκατέλειψαν 4.860 παιδιά και πέρυσι η σχολική διαρροή αφορούσε σε 4.502 παιδιά. Συνολικά δηλαδή μέσα σε τέσσερα χρόνια εγκατέλειψαν το σχολείο 16.425 παιδιά.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικά άρθρα

Θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου
Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει από σήμερα το μετρό
Κατέθεσε μήνυση ο Μαρινάκης – Η απάντηση του Δημητριάδη
Πένθος: «Έφυγε» η Γωγώ Μαστροκώστα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article «Για αυτό έχουμε νεκρά διαστήματα…»
Next Article Έπιασαν κορυφη οι γυναίκες του ΠΑΟΚ!

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US