«Επίθεση» Αμερικάνου σε Σαββίδη και η απάντηση της πλευράς ΠΑΟΚ

Η υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Χριστίνα Αμερικάνου με ανάρτηση της έδωσε την εντύπωση ότι θέλει να… υπερασπιστεί την εξαγορά της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κάνοντας παράλληλα επίθεση στον… Ιβάν Σαββίδη, με τον Λευτέρη Δούκα να απαντάει.

Η εν λόγω κυρία λοιπόν έγραψε σε ανάρτηση της στο Twitter:

«Όταν οι συστημικές τράπεζες μειώνουν χρέη για να αγοράσει τον Ομιλο Forthnet-NOVA ο Μαρινάκης είναι «φιλελέδικη διαπλοκή», αλλά όταν κάνουμε φωτογραφική διάταξη να σβηστεί το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ επί Σαββίδη είναι «διευκόλυνση επενδυτή». Όλοι το ξέρουν αυτό!»

Βέβαια, η Αμερικάνου παρουσιάζει τα γεγονότα, όπως θέλει αυτή να τα περάσει στα social media και να στρέψει την κοινή γνώμη κατά του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ.

Η αληθινή διάσταση της υπόθεσης είναι, πως η τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ έγινε αφού πωλήθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη στον ιαπωνικό κολοσσό των καπνοβιομηχανιών, Japan Tobacco!

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την πλευρά του Λευτέρη Δούκα, που ανέφερε σε δική του ανάρτηση πως: 

«Για να το πάμε όπως ακριβώς κουμπώνει στα πραγματικά γεγονότα:

Όταν οι τράπεζες κουρεύουν το 80% των χρεών μιας ΑΕ για να καταστήσουν το ποδόσφαιρο φέουδο ενός επιχειρηματία, θεωρείται επένδυση προς όφελος των πολιτών που πλήρωσαν από την τσέπη τους την ανακεφαλαιοποίηση των ιδρυμάτων.

Όταν το κράτος εισπράττει χρήματα από την πώληση χρεοκοπημένης επιχείρησης σε επιχειρηματία, βαφτίζουμε χαριστική τη διαγραφή προστίμων τα οποία αφορούσαν πράξεις από την περίοδο που βρισκόταν υπό κρατικό έλεγχο και απεκρύβησαν κατά την αγοραπωλησία.
Η περιβόητη κανονικότητα έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια και απειλεί τη νοηματική κανονικότητα της Ελληνικής γλώσσας.

H Christina G. Amerikanou είναι υπάλληλος στη ΓΓΑ, γεγονός που εξηγεί την πλήρη αδιαφορία της για τα χρήματα των φορολογούμενων, που μέσω των τραπεζών, χαρίζονται σε επιχειρηματία.

Λόγω της ιδιότητας της, θα είχε ιδιαίτερη αξία να ενημερωθούμε από τον προϊστάμενό της Υπουργό αθλητισμού, αν συμφωνεί με τις απόψεις που εξέφρασε…»