Δόξα και τιμή στον ΠΑΟΚ του 1994 (pics)

Ένα σημαντικό στέλεχος της ομάδας του 1994 , ο Γιώργος Μπαλογιάννης και ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης παρουσίασαν την επετειακή φανέλα που θα φορέσει η ομάδα του Δικεφάλου στο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής με την Κηφισιά το Σάββατο, όπου θα εορταστούν τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1994 στην Τεργέστη.

No 818981

“Ήταν ένας τελικός που δεν νομίζω να υπήρχε άλλος με τέτοιο θέαμα. Για μένα ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός και ήταν μια πανδαισία. Το θυμάμαι σαν τώρα. Ήταν κάτι που το θέλαμε όλοι τότε. Το θέλαμε και το δείξαμε από τη δεύτερη φάση και μετά, καθώς είχαμε και την αλλαγή του προπονητή”, είπε ο Γ. Μπαλογιάννης που τόνισε πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με την τωρινή κατάσταση στον ΠΑΟΚ:“Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Τα παιδιά σήμερα παλεύουν με άλλες καταστάσεις. Διοικητικά οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για την ομάδα. Τα πάνε περίφημα τα παιδιά. Το βλέπω και στα πρόσωπά τους γιατί που είναι ήρεμα. Μακάρι να βρεθεί η ευκαιρία στο μέλλον να ζήσουν και τα τωρινά παιδιά τέτοιες καταστάσεις. Κάνουν τη δική τους προσπάθεια και την κάνουν πολύ καλά και τους εύχομαι να ζήσουν παρόμοιες στιγμές. Η κατάκτηση ενός τέτοιου τροπαίου τότε, ήταν διαφορετική. Δεν υπήρχαν τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα. Είναι λάθος του κόσμου να συγκρίνουν τις ομάδες τότε και τώρα. Έχει αλλάξει το μπάσκετ. Ανεβαίνει το επίπεδο… Ο κόσμος πρέπει να τα βλέπει αυτά”.

fanella002

 

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης από την πλευρά του είπε:“ Η εκδήλωση είναι σημαντική γιατί είναι μια αναδρομή στο παρελθόν και μας δίνει τη θέληση να δώσουμε ένα στίγμα για το τι συνέβη στον παρελθόν. Είναι σημαντικό να τιμούμε εκείνη την ομάδα. Είναι πολύ στενάχωρο να ξέρουμε τι έχουν πετύχει και να ξέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε η συνέχειά τους. Θα είμαστε πάντα εδώ και θα παλεύουμε με τις δυσκολίες και την τωρινή κατάσταση. Στο παιχνίδι με την Κηφισιά θα έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε εκείνη την ομάδα. Είναι ακόμα ένα παιχνίδι που θα μας καθιερώσει στην τετράδα και θα είναι σημαντικό για τη συνέχεια. Θα θέλαμε να συνεχίσει να μας στηρίζει ο κόσμος”.