By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Η αφιέρωση του μαχητή Σαρίτσα
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΔΙΕΘΝΗΜΠΑΣΚΕΤΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Η αφιέρωση του μαχητή Σαρίτσα

Τhessports
Last updated: 28/09/2015 20:46
Τhessports
Share
SHARE

Γραπτό μήνυμα για τους αναγνώστες του thessports.gr και υπόσχεση για σκληρή μάχη απέναντι στην Εφές Αναντολού στον τελικό του President Cup(το Σούπερ Καπ της Τουρκίας) άφησε ο Ουφούκ Σαρίτσα πριν φύγει από τη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη μορφή του τουρκικού μπάσκετ είναι προπονητής της Καρσίγιακα. Κοουτσάρει πολύ μαχητικά, όπως διαπιστώσαμε πέρυσι στο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ για το Γιουροκάπ. Μάλιστα, κάποια στιγμή βρέθηκε πεσμένος στο παρκέ.

Τακτικά το πάθος του γνωρίζουν και συνάδελφοί του. Πέρυσι σε ματς του πρωταθλήματος πιάστηκαν  από τους γιακάδες με τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Στη Ελλάδα τον μάθαμε ως μέλος της πεντάδας της Εφές Πίλσεν που αντιμετώπισε ο Άρης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του Τορίνο το 1993.

Στη συνέχεια τον γνωρίσαμε καλύτερα από τα ματς της ομάδας του απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Στις 13 Μαρτίου 1996 σκόραρε 14 πόντους στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Κόρατς της Εφές απέναντι στην Ολίμπια Μιλάνου.

Οι Τούρκοι έχασαν με 77-70, αλλά χάρη στη νίκη με οκτώ πόντους(76-68) στο πρώτο ματς ο Σαρίτσα  γεύθηκε τη μεγαλύτερη χαρά πορείας 16 ετών με τα γαλανόλευκα της Εφές.

Το 1999 αποχώρησε από το Αμπντί Ιπεχτσί μετά από 16 χρόνια και συνέχισε την καριέρα του στην Ούλκερ, στην Μπνέι Χασαρόν του Ισραήλ, στην Καρσίγιακα, στη Νταρουσάφακα και στην Μπεσίκτας. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2004, θήτευσε ως ασίσταντ κόουτς και ως υπηρεσιακός προπονητής στην Μπεσίκτας και το 2008 επέστρεψε στο φυσικό χώρο του, αφού διετέλεσε επί τρεις σεζόν συνεργάτης του Εργκίν Αταμάν στην Εφές Πίλσεν. Το 2011 τον διαδέχθηκε για μία σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2012 τον Σαρίτσα διαδέχθηκε ο Οκτάι Μαχμούτι, με αποτέλεσμα να συνεχίσει στη  Σμύρνη, όπου ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της Καρσίγιακα.

Πέρυσι την οδήγησε πέρυσι σε ιστορική κατάκτηση τους πρωταθλήματος μετά από 28 χρόνια.

Στη φάση των ημιτελικών απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ με 3-1 και στους τελικούς νίκησε την Εφές Αναντολού με 4-1.

Είχε βουίξει η πιάτσα για τις εκπλήξεις που είχε ετοιμάσει στα επιθετικά συστήματά του και τελικά αιφνιδίασε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ο Σαρίτσα, αλλά τα ραντεβού που κλείσαμε μαζί του το τετραήμερο του 2ου Nick Galis Cup δεν είχαν αποτέλεσμα ολοκληρωμένη συνέντευξη.

Περιοριστήκαμε σε γενική κουβεντούλα, στο γραπτό μήνυμά του και στην υπόσχεση: «Ασφαλώς, ετοιμάζω νέες εκπλήξεις στην Εφές για τον τελικό του President Cup. Είμαι παντού και πάντα μαχητής».

 

IMG_5478

 

«Ασφαλώς, ετοιμάζω νέες εκπλήξεις στην Εφές για τον τελικό του President Cup. Είμαι παντού και πάντα μαχητής» είπε ο Ουφούκ Σαρίτσα στο thessports.gr

 

 

ufuk sarica

Τοπικός ήρωας είναι στη Σμύρνη ο Ουφούκ Σαρίτσα

 

 

supersuper

 

Πρέσινγκ του Σαρίτσα στον Γκάλη με αποτέλεσμα χειραψία…

 

ufuk

 

και φωτογράφηση μαζί με τον μεγάλο άσο στον αποχαιρετισμό του 2ου Nick Galis Cup

 

Σχετικά άρθρα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Άρης: Η παρουσίαση του Βασίλης Σπανούλη!
Έκανε πίσω για Γιαννούλη ο Ολυμπιακός!
TAGGED:Nick Galis CupΠινάρ ΚαρσίγιακαΣαρίτσα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Ο Δον… Ντίμιταρ Κορλεόνε (pic+vid)
Next Article Χαμός με Λίλα στα Γιάννινα!

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US