Τι έγινε στη γενική συνέλευση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Γενική Συνέλευση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο «παλατάκι» παρόντων των κυρίων Πρέλεβιτς, Γαλατσόπουλου, Αμοιρίδη, Βιολίδη, Καρακούση, εκπροσώπου του Αλέξανδρου Μαμιδάκη αλλά και εκπροσώπων άλλων πιστωτών της ΚΑΕ (Σαμαράς, Ψωμιάδης).

Αυτό που συζητήθηκε και πέρασε κατά πλειοψηφία είναι η πρόταση για μετοχοποίηση των χρημάτων που έχουν δανείσει στην ΚΑΕ άνθρωποι της οικογένειας του Δικεφάλου. Η μόνη που μειοψήφησε ήταν η πλευρά Μαμιδάκη που ζητάει να της επιστραφεί ένα ποσό που ανέρχεται στις 17.500 ευρώ.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο πρόεδρος της ΚΑΕ δήλωσε: «από τους δέκα πιστωτές, μόνο ο Μαμιδάκης έχει αντίρρηση. Όλα τα χρέη θα μετοχοποιηθούν, εκτός από δυο περιπτώσεις που δε θέλουν να αποκαλυφθούν. Από εκεί και πέρα, έξι φυσικά πρόσωπα θα μετοχοποιήσουν τα χρήματα τους».

Από την πλευρά του, ο Άρης Καρακούσης  τόνισε πως: «Η ΚΑΕ θα πληρώσει κανονικά του Μαμιδάκη».

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με το άρθρο 99, για το οποίο δεν υπάρχουν πλέον δικαστικές διαμάχες καθώς ολοκληρώνεται με επιτυχία, οι οκτώ 8 πιστωτές (ένας ο ΑΣ) είναι εξασφαλισμένοι από τα μελλοντικά κέρδη της ΚΑΕ.

Να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η μετοχοποίηση είναι και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που καθιστά τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο (αυτός έχει βάλει τα περισσότερα χρήματα) μεγαλομέτοχο έστω και τυπικά.

Μια ακόμα σημαντική δήλωση του Πρέλεβιτς μετά τη Γ.Σ. ήταν: «Κάναμε εξυγίανση, τώρα χρειάζεται επενδυτής. Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ο μόνο που πάντα ανταποκρινόταν και μας έχει βοηθήσει.

Πηγή: Inpaok.com