Αναπάντητα ερωτήματα για την ΚΑE

Θλιβερή είναι η κατάσταση που επικρατεί στον μπασκετικό Άρη με την διοίκηση του Λ.Αρβανίτη να αποδεικνύεται δυστυχώς κατώτερη των περιστάσεων και την ομάδα να φυλλορροεί όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν. Η διοίκηση εμπιστεύθηκε τον Βαγγέλη Αγγέλου στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας προχωρώντας σε εξαγγελίες περί τριετούς πλάνου που εκπονήθηκε από την περίφημη «ομάδα εργασίας». Λίγους μήνες αυτές οι εξαγγελίες θυμίζουν ανέκδοτο.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου στον οποίο ο σύλλογος είχε παραδώσει τα «κλειδιά» του συλλόγου και ο οποίος έφτασε στο σημείο σε συνέντευξη τύπου να εμφανίζεται να έχει άποψη ακόμη και για εσωτερικά του Αρη, άφησε την ομάδα στα κρύα του λουτρού ως καλός επαγγελματίας, πετώντας στο κάλαθο των αχρήστων τα περί τριετούς πλάνου.

Ο Άρης όχι μόνον δεν ζήτησε εξηγήσεις για την στάση του προπονητή, αλλά μέλος της διοίκησης (Γαλιλαίος) δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου συγκινημένος γιατί ο Αγγέλου φεύγει από τον Άρη γα να εργαστεί σε έναν μεγάλο σύλλογο της Ευρωλίγκα!

Τα οφέλη της ΚΑΕ από την αποχώρηση του Αγγέλου ήταν μηδαμινά. Λίγους μήνες μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον πρώτο σκόρερ του Άρη ο οποίος τυγχάνει να έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Αγγέλου! O Γιάννης Αθηναίου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ιταλία κι ας είχε προχωρήσει πριν από λίγους μήνες σε διαψεύσεις ότι σκοπεύει να παραμείνει στην ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει κανέναν με το ζόρι, το θέμα είναι τι κάνεις ως διοίκηση ώστε να προστατεύσεις την αξιοπρέπεια του σωματείου, τι κάνεις ώστε να καταστήσεις σαφές πώς ο Άρης δεν είναι ξέφραγο αμπέλι που όποιος θέλει έρχεται κι όπως θέλει φεύγει.

Επειδή ήδη κάποιοι επιχειρούν να εμφανίσουν την διοίκηση ως «θύμα» του Αγγέλου ή του μάνατζερ του καλό θα ήταν να τα αφήσουν αυτά.. Το παραμύθι δεν έχει δράκο. Είναι η ίδια διοίκηση που προ μηνών επέτρεπε στον Έλληνα τεχνικό να έχει άποψη για ΟΛΑ. Είναι η ίδια διοίκηση που αποδέχονταν την πρόσκληση του Αγγέλου για ένα τελευταίο αποχαιρετιστήριο… κρασί πριν το τελευταίο αντίο…

Θα ήμασταν πιο επιεικείς αν δεν ήταν η ίδια διοίκηση που ξεκίνησε την θητεία της φέρνοντας στην Θεσσαλονίκη τρεις αμερικανούς που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής! Θα ήμασταν πιο επιεικείς αν δεν ήταν η ίδια διοίκηση που επί δυο χρόνια αδυνατεί να λύσει την υπόθεση Σκορδίλη προκειμένου ο Άρης να αποκτήσει ξανά δικαίωμα μεταγραφών. Επειδή όμως φαίνεται πώς η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο θεωρούμε πώς η απειρία των μελών της- που δεχόμαστε πώς καλοπροαίρετα και με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα της ΚΑΕ- τείνει να γίνει επικίνδυνη και βλαπτική για το ιστορικό σωματείο.

Thessports