Η δίκη Μαρινάκη – Θεοδωρίδη

Ολοκληρώθηκε στο Στ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σάββα Θεοδωρίδη. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν παραπεμφθεί για παράβαση του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων και κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης.
Σήμερα υπήρξαν καταθέσεις μαρτύρων, όπως ο συνιδιοκτήτης του Αστέρα, Γιάννης Καϋμενάκης, οι διαιτητές του τελικού, Γιάχος, Τριτσώνης, Μάνταλος, Καρατζίκας, οι αστυνομικοί, ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, Γιώργος Βούλγαρης κ.α.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.
Στο μεταξύ ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμένάκης, κατέθεσε και με τα λεγόμενα του έδειξε ότι η παρουσία Μαρινάκη και Θεοδωρίδη στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ δεν έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του σκορ, ούτε πως με αυτή την παρουσία επηρεάστηκαν οι διαιτητές:  “Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος”, είπε ο κ Καϋμενάκης.

Εισαγγελέας: “Εάν ήθελε να τους επηρεάσει, δεν θα μπορούσε να το κάνει πριν από τον αγώνα;”

Καϋμενάκης: “Δεν ξέρω. Υπάρχουν βέβαια και τα τηλέφωνα”.

Εισαγγελέας: “Είναι γνωστά τα τηλέφωνα των διαιτητών;”

Καϋμενάκης: “Ναι, είναι γνωστά”.

Εισαγγελέας: “Είναι γνωστά και τα μέρη που συχνάζουν οι διαιτητές;”

Καϋμενάκης: “Όχι, αυτό δεν το ξέρω”.

Εισαγγελέας: “Ο κ. Μαρινάκης κι ο κ. Θεοδωρίδης δεν θα έπαιρναν μέτρα ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί εάν ήθελαν να επηρεάσουν τους διαιτητές;”

Καϋμενάκης: “Δεν ξέρω, τι να σας πω;”

Εισαγγελέας: “Είναι συνηθισμένο να διαμαρτύρεται κάποιος στο όριο του ανεκτού;”

Καϋμενάκης: “Συνηθισμένο είναι”.

Εισαγγελέας: “Θα μπορούσατε να είχατε αδικηθεί και χωρίς αυτήν την παρέμβαση;”

Καϋμενάκης: “Ναι, θα μπορούσαμε”.

Εξάλλου, από την έδρα ο κ. Καϋμενάκης ρωτήθηκε: “Θεωρείτε ότι η φράση ‘παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα’ συνιστά έμμεσο επηρεασμό;”.”Όχι, δεν συνιστά”, απάντησε ο Καϋμενάκης.

Γιάχος: “Δεν ξέρω γιατί ήρθε στο ημίχρονο, ρωτήστε τον ίδιο”

Ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, υποστήριξε: “Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήρθαν ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Θεοδωρίδης, μαζί με τον κ. Μπουτζιώλη, που ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού. Ήρθαν και οι τρεις μαζί. Ο κ. Μαρινάκης μας είπε ‘ήρθα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα’. Όλοι οι πρόεδροι τα ίδια λένε. Με το 50-50 εννοούσε να σφυρίζω ό,τι βλέπω. Είναι μία έκφραση και συνηθίζεται. Συνήθως οι πρόεδροι έρχονται στην αρχή και στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί ήρθε στο ημίχρονο, ρωτήστε τον ίδιο”.

Τριτσώνης: “Είμαστε ήρωες οι διαιτητές”!

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στον έτερο επιπρόσθετο βοηθό, Σταύρο Τριτσώνη: “Γιατί σας είπε μην φοβάστε τίποτα; Φοβόσασταν κάτι; Εγώ, όταν θα σας έβλεπα στον δρόμο και θα σας χαιρετούσα, θα σας έλεγα μην φοβάστε;”

“Είναι μία συνηθισμένη έκφραση. Δεν είναι κάτι επιλήψιμο. Στο ματς έγινε ένα σημαντικό λάθος, το οποίο από τη θέση που ήμουν εγώ δεν μπορούσα να το δω. Έτσι όπως λειτουργεί όλο το πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με τον πόλεμο που δεχόμαστε από τα ΜΜΕ θεωρώ ότι είμαστε ήρωες!”, απάντησε ο Αθηναίος ρέφερι…