ΟΚ ο ΠΑΟΚ, χωρίς φάκελο ο Αρης

Εληξε τη Δευτέρα (31/3) η προθεσμία της υποβολής των φακέλων των ΠΑΕ της Superleague, στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και οι ομάδες, ότι έκαναν… έκαναν, ότι στοιχεία είχαν συγκεντρώσει όφειλαν να τα καταθέσουν μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα παρεμβάσεων και βελτιώσεων.

Από σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ θα αρχίσουν να εξετάζουν τους φακέλους και αποφανθούν σε πρώτο βαθμό εάν τα στοιχεία που θα προσκομιστούν από κάθε ομάδα πληρούν τις προδιαγραφές, ώστε να την αδειοδοτήσουν ή θα υποχρεωθεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν με περιορισμούς σε όλα τα επίπεδα.

Είναι μια γνωστή διαδικασία με ουκ ολίγες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια να αμφισβητούν τις αποφασίσεις της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων και να ξεκινάει μια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται από την ΟΥΕΦΑ, σ’ ότι αφορά τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και τα δευτεροβάθμια όργανα της ΕΠΟ σ’ ότι αφορά τις διοργανώσεις εντός των συνόρων.

Για να μην έχουν πρόβλημα με την αδειοδότηση τους οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας θα έπρεπε να έχουν εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους μέχρι 31/12 ή να τις έχουν διακανονίσει με διάφορες υπογεγραμμένες συμφωνίες.

Σ’ ότι αφορά τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει πλήρη φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον αυτό λένε οι άνθρωποι του, ενώ ο Άρης το πιο πιθανόν είναι να μην έχει καταθέσει καν φάκελο, αφού γνωρίζει ότι έχει ήδη υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική και είναι αντιμέτωπος με δεκάδες ανοικτά οικονομικά μέτωπα, που δεν θα του επέτρεπαν με τίποτα να πάρει αδειοδότηση, έστω και με περιορισμούς.

Για τις τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα φετινά πλέι οφ (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης) η απόφαση για την αδειοδότηση η μη θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη των αγώνων.

Αν τελικά ο Παναθηναϊκός έχει θέμα και πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ, στην Ευρώπη θα παίξει ο 6ος της τελικής βαθμολογίας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.