«Οι νέοι Αρειανοί να σέβονται την πόλη»

O Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του Άρη καταδίκασε τις “ανοησίες”, όπως ο ίδιος τις χαρακτηρίζει, κάποιων οπαδών του Άρη, που έβαψαν με σπρέι και μπογιές μνημεία της Θεσσαλονίκης, τη μέρα του εορτασμού τω 100 χρόνων του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, που εξέδωσε :

«Την ολοκλήρωση του εορτασμού των εκατό ετών από την ίδρυση της αγαπημένης ομάδας μας, μετά την εκδήλωση στο Παλέ ντε Σπορ με τη συνάθροιση των Αρειανών γύρω από το σύμβολο της πόλης μας, τον Λευκό Πύργο, ήρθαν να την αμαυρώσουν με την ανοησία τους μερικοί απαράδεκτοι οπαδοί μας, γράφοντας συνθήματα με μπογιά πάνω στον τοίχο αυτού του υπέροχου μνημείου της πόλης μας, αλλά και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αποδοκιμάζουμε βαθιά μαζί με τους συμπολίτες μας αυτή την πράξη βανδαλισμού. Όσοι απαίδευτοι από τις τάξεις τις ομάδας μας πιστεύουν ότι μια τέτοια ημέρα εορτασμού τους επιτρέπει να πουλάνε τη βαρβαρότητα για αρειανοσύνη είναι βαθιά γελασμένοι.

Ο Άρης και ο κόσμος του αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέλος της πόλης και, ως τέτοιο, ένα δικαίωμα και μόνον διαθέτει: η δυναμική των νεοτέρων του να εξελιχθεί σε σεβασμό. Θέλουμε οι νέοι Αρειανοί να μάθουν να σέβονται την πόλη, τους πολίτες και τους αντιπάλους τους. Ας δώσει αυτός (ο Άρης) πρώτος το παράδειγμα, θέτοντας τον πήχη ψηλά και ας απαιτήσει στη συνέχεια και ο ίδιος από εκείνους τον σεβασμό που του αξίζει. Στα χρόνια που έρχονται οι Αρειανοί οφείλουμε να αναλογιστούμε εάν θα επιλέξουμε αυτή τη λύση, την οποία εμείς προτείνουμε, για να συνδεθεί ξανά ο Άρης με την ιστορία του. Τη θεωρούμε εφαλτήριο ανάτασης, τη μόνη ικανή δύναμη να ανασχέσει την κατιούσα των τελευταίων ετών. Εάν δεν την υιοθετήσουμε και δεν την επιβάλουμε και συνεχιστεί από μερικούς, ο δρόμος της ντροπής και της ασταμάτητης κατρακύλας (ο οποίος, έστω και αν ευτυχώς δημιουργεί αποτροπιασμό σε πολλούς, δεν παύει να αμαυρώνει όλο το σωματείο), φοβόμαστε ότι θα οδηγηθούμε σε χειρότερα.

Εμείς, οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του Άρη, ως ζώσα ιστορία του αγαπημένου συλλόγου, ζητούμε εμπράκτως συγγνώμη από τους συμπολίτες μας για το βανδαλισμό των δύο μνημείων της Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς θα καταθέσουμε ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, το οποίο θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η εικόνα τους. Το Δ. Σ. του Σωματείου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Άρη Θεσσαλονίκης, πρόεδρος Γούσιος Αστέριος, γενικός γραμματέας Ράσογλου Πέτρος, ταμίας Κωνσταντάρας Αντώνιος, μέλη Καραπαναγιώτης Κωνσταντίνος, Ανανιάδης Διονύσιος, Κόσσυφας Αντώνιος».