Πως ο Κασιδιάρης παγίδεψε τον Μπαλτάκο

Ακόμα και οι έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές θεωρούσαν ότι στα τέσσερα χρόνια κρίσης «τα είχαν δει όλα» και πως πλέον θα υπεισέλθουμε σε περίοδο κοινοβουλευτικής ομαλότητας. Λάθος…

Η αρχή έγινε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας 5 βουλευτών της Χ.Α. όταν ο κ. Κασιδιάρης αποκάλυψε ότι διαθέτει «ντοκουμέντο» που δήθεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του κόμματός του περι «κατασκευασμένων πολιτικών διώξεων». Λίγα λεπτά αργότερα στο site του κόμματος αναρτήθηκε βίντεο που εμφανίζει τον ίδιο να συνομιλεί με τον κ. Μπαλτάκο για τις διώξεις των μελών του ακροδεξιού μορφώματος.

Η συνάντηση φαίνεται πως έγινε στο γραφείο του γραμματέα της κυβέρνησης στον πρώτο όροφο της Βουλής από κρυφή κάμερα που είχε ο βουλευτής μαζί του. Από πληροφορίες και των δύο πλευρών προκύπτει ότι η επαφή πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού. Το γεγονός, όμως, που προκαλεί προβληματισμό και ορισμένα ερωτηματικά, είναι γιατί ο κ. Κασιδιάρης επέλεξε να δημοσιοποιήσει το «ντοκουμέντο» έξι μήνες μετά την προφυλάκιση του αρχηγού του και των υπόλοιπων «συναγωνιστών» του. Επίσης, προβληματισμό δημιουργεί η ευκολία, με την οποία ο κ. Μπαλτάκος συνομιλεί με τον κ. Κασιδιάρη για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα.

Τι αναφέρεται στο βίντεο Μπαλτάκου – Κασιδιάρη

Σε κάθε περίπτωση, στο μαγνητοσκοπημένο υλικό ο κ. Μπαλτάκος περιγράφει στον χρυσαυγίτη βουλευτή πώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος την ημέρα εκείνη βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όταν πληροφορήθηκε ότι δεν προφυλακίστηκαν οι βουλευτές της ΧΑ Μίχος, Παναγιώταρος και Κασιδιάρης.

«ΣΟΚ και δέος! Χαμός έγινε, της που..νας» λέει ο κ. Μπαλτάκος, αν και στη συνέχεια σημειώνει ότι δεν πήρε τον ίδιο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός ούτε «θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτά τα πράγματα». Υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε τους κ.κ. Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια «και τους γαμ.. τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά, ξεφτιλίστηκα!». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι «τελείωσε, τους έδεσα, γεια σας!» και την άλλη μέρα βγαίνατε εσείς».

Στο ερώτημα του κ. Κασιδιάρη: «τι έγινε με τους ανακριτές; Γιατί γυρίσανε κωλοτούμπα; Αφήσανε εμάς και μετά πήρανε τους άλλους;», υποστήριξε: «Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία… και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής». Ο ανακριτής όμως δεν είχε κανένα στοιχείο! Κανένα!». Στην συνέχεια, ο κ. Μπαλτάκος ισχυρίζεται ότι οι προφυλακίσεις των υπόλοιπων έγιναν μετά από παρέμβαση στη Δικαιοσύνη των κ.κ. Δένδια και Αθανασίου. Ξεκαθαρίζει όμως ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε σχέση με όλα αυτά…

Διαψεύδει ο Χ. Αθανασίου

Πάντως, οι αναφορές του κ. Μπαλτάκου για τα γεγονότα στα οποία ο ίδιος ομολογεί ότι δεν ήταν παρών διαψεύδονται από τους ίδιους του πρωταγωνιστές τους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ξεκαθάρισε στην Βουλή ότι ουδέποτε παρενέβην στην Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Χ.Α. Αργότερα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ επισήμανε πως δεν γνώριζε τίποτε ο πρωθυπουργός για τις συναντήσεις του κ. Μπαλτάκου με μέλη της Χρυσής Αυγής υποστηρίζοντας ότι ο κ. Α. Σαμαράς είναι έξαλλος.

ΠΗΓΗ:protothema.gr