Συμφωνία με τον Ταρντέλι, που έχει να προπονήσει… 8 χρόνια

Από τον Ρεχάγκελ στον Σάντος, κι από τον Σάντος στον… Ταρντέλι! Όπως όλα δείχνουν, η ΕΠΟ ρίχνει κατακόρυφα τον πήχη και μετά τους δύο σπουδαίους προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της Εθνικής, ο Γιώργος Σαρρής καταλήγει σ΄ εναν προπονητή που έχει να κοουτσάρει ομάδα εδώ και 8 χρόνια, για να διαδεχτεί τον Σάντος μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Την είδηση περί συμφωνίας της ΕΠΟ με τον Ταρντέλι για 2 χρόνια, την φιλοξενούν από το μεσημέρι τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς προς το παρόν να έχει επιβεβαιωθεί κάτι από την ΕΠΟ.

Από τον Ιούνιο του 2006, όταν αποχώρησε από τον πάγκο της Αρέτσο, ο Ταρντέλι δεν δούλεψε ξανά ως πρώτος προπονητής. Μετά από μία διετία ως υπάλληλος της Γιουβέντους (στην οποία έγραψε ιστορία ως παίκτης), χωρίς σαφή καθήκοντα, ο 59χρονος Ιταλός δούλεψε στην Ιρλανδία, ως βοηθός του Τραπατόνι στην Εθνική. Το 2004 δούλεψε για ένα εξάμηνο στην Εθνική Αιγύπτου, χωρίς επιτυχία κι απολύθηκε μετά από μία ήττα από την Λιβύη.

Με τον Ταρντέλι συναντήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα ο Σαρρής και φέρεται να καταλήγει σ΄ αυτόν λόγω του χαμηλού κασέ του (400.000 ευρώ), καθώς οι υπόλοιποι “μνηστήρες” ήταν κοντά στο εκατομμύριο (Γιολ, Μπιέλσα, Καμάτσο κ.α.).

Απομένει να φανεί, πρώτον αν η ΕΠΟ επιβεβαιώσει την συμφωνία με τον Ταρντέλι κι αν ναι, να διαπιστωθεί αν το… τζόκερ που παίζει ο Σαρρής, με έναν προπονητή, που δεν προπονεί ομάδα εδώ και οχτώ χρόνια, θα έχει επιτυχία και θα κρατηθεί η Εθνική στο επίπεδο, που είναι τώρα…