Αλαφούζος: «Υπάρχει μία καλή σχέση»

Ο Γιάννης Αλαφούζος με δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στον επερχόμενο τελικό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, τις καλές σχέσεις του με τον Σαββίδη, αλλά και τον Ολυμπιακό.

Αρχικά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» έκανε ένα σχόλιο για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ενώ θυμήθηκε περιστατικά με θύμα την δική του ομάδα: «Τα χθεσινά επεισόδια ήταν αναπόφευκτα έπειτα από τη συμπεριφορά που είχε δεχθεί ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Δεν ήταν σωστό, αλλά όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Θυμηθείτε τι είχε γίνει και με μας. Η Ριζούπολη,στο Καραϊσκάκη, που μπήκαν μέσα και χτύπησαν παίκτες μας, αλλά και τώρα τελευταία, πάλι στο Καραϊσκάκη, όπου ο διαιτητής σφύριξε νωρίτερα τη λήκη γιατί μπήκαν μέσα στο γήπεδο οπαδοί. Υπάρχουν και μηνύσεις σε εκκρεμότητα, του Σισέ κατά του Μαρινάκη ή και το αντίθετο, δεν θυμάμαι καλά. Τα πράγματα είχαν εκτραχυνθεί εδώ και καιρό, κάποια στιγμή θα έσκαγε ο θυμός».

Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη είπε: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία καλή σχέση σε επίπεδο διοικήσεων κι ένα υψηλό επίπεδο οπαδικών επαφών. Εχω μιλήσει με τον κ. Σαββίδη κι αυτός έχει την θέληση και προσπαθεί να επιβληθούν όροι ισότητας και ιδιαίτερα στην διαιτησία», ενώ αποκάλυψε πως…: «Απ’ ότι γνωρίζω και από τον Παναθηναικό και από τους οργανωμένους έχει γίνει μία επαφή με την θύρα 4 για να έρθουν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην Αθήνα στο ματς των πλέι οφ και αντίστοιχα στο άλλο παιχνίδι. Θέλουμε πάρα πολύ να γίνει. Αλλο ο ανταγωνισμός, αλλά να δείξουμε ότι μπορούμε να συνυρπάξουμε όπως κάναμε και παλιά».

Για τον Ολυμπιακό τόνισε: «Ελπίζω να καταλάβει ο Ολυμπιακός ότι με την υπεροπτική στάση που έχει και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο πυροδοτεί αντιδράσεις. Εχει καλές σχέσεις με κάποιες ομάδες, τις ελέγχει, όλοι ξέρουμε ποιες είναι. Θέλει να περάσει με το έτσι θέλω το δικό του αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται. Όποιος δεν πάει μαζί του την πληρώνει κιόλας, όπως για παράδειγμα ο Απόλλωνας».

Για τον τελικό ο Αλαφούζος είπε: «Είμαι βέβαιος ότι δεν θα γίνει τίποτα. Είναι ντροπή να μας δίνουν μόνο από 21.000 εισιτήρια. Εντάξει να υπάρχουν μερικές κενές θέσεις, αλλά με ένα όριο. Αυτό είναι υπερβολές».