Ο Ανδριανός θέλει σύσκεψη

Κατάσταση που δεν αντιμετωπίζεται πλέον με άλλο τρόπο πέρα απ’ την κοινή δράση χαρακτήρισε αυτή της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Γιάννης Ανδριανός.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Υφυπουργός Πολιτισμού προανήγγειλε  σύσκεψη με τους προέδρους των ΠΑΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο ποδόσφαιρο, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και δεν θα σηκωθούμε αν δε βρούμε λύση…»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Ανδριανός αποκάλυψε στους 94,6 τη συμφωνία για την έκτακτη επιχορήγηση των ομοσπονδιών και των σωματείων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Ανδριανός

Για τα χθεσινά επεισόδια: «Όσα συνέβησαν χθες είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κανονισμοί της ΕΠΟ που πρέπει να τηρούνται. Να μην ξεκινάει το παιχνίδι όταν συντρέχουν λόγοι, να διακόπτεται ή να εκκενώνεται το γήπεδο. Πέρα απ’ αυτό όμως, θα προχωρήσουν άμεσα οι έρευνες από τις Αρχές για το πώς μπήκαν στο γήπεδο όλα αυτά που εκτοξεύτηκαν στον αγωνιστικό χώρο».

Για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα απ’ την Πολιτεία: «Μετά το Πάσχα θα συγκαλέσω σύσκεψη με τους προέδρους των ΠΑΕ και όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο (Σούπερ Λίγκα, Αστυνομία, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης). Θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί και δεν πρέπει να σηκωθούμε αν δεν βρούμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης. Τι φταίει, τι κενά υπάρχουν, τι πρέπει να διορθώσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».

Για τον νέο αθλητικό νόμο: «Θα είναι πολύ πιο αυστηρός στις ποινές του. Ο προηγούμενος είναι από το 1999. Γίνεται πολύ καλή δουλειά απ’ την επιτροπή που τον συντάσσει και θα καλυφθούν όλα τα κενά. Θα γίνουν όλα με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που χρειάζεται. Θα μιλήσουμε όταν πρέπει και θα το κάνουμε με πράξεις. Όχι για επικοινωνιακούς λόγους»

Για την ένταση μεταξύ συμπαικτών στην Εθνική: «Είναι απαράδεκτο διεθνείς ποδοσφαιριστές να έχουν τέτοιες συμπεριφορές. Δεν αναρωτιούνται τι μηνύματα περνάνε στην κοινωνία και στα παιδιά που τους έχουν ως πρότυπα; Κι οι ΠΑΕ όμως, απ’ την πλευρά τους, που υποτίθεται ότι έχουν σκοπό την προώθηση του προϊόντος τους, απαξιώνουν καθημερινά το ποδόσφαιρο».

Για τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών: «Σήμερα υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα η έκτακτη επιχορήγηση για τον αθλητισμό που είναι στα περσινά επίπεδα για τις ομοσπονδίες και τα σωματεία, δηλαδή στα 9 εκ. ευρώ. Ό,τι είχαμε πει στην ΕΟΕ και στις ομοσπονδίες αυτά πράττουμε με υπευθυνότητα και σταθερά βήματα. Να πω εδώ ότι έχουν εγκριθεί ακόμα δύο εκ. ευρώ. Το 1 εκατ. ευρώ θα πάει στο Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να αντιμετωπίσουμε τις άμεσες ανάγκες. Θυμάστε τα νερά που έσταζαν στη στέγη στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ; Το άλλο 1 εκατ. ευρώ αφορά τις Εθνικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις που είναι αρμοδιότητα της Γ.Γ.Α.»