Όταν ο Μάτζικ είδε Στόκτον και Ντεμπς

Ο Νίκος Σταυρόπουλος επέστρεψε από τις ΗΠΑ και από το Πόρτσμουθ της Βιρτζίνια, όπου παρακολούθησε και φέτος το τουρνουά που γίνεται εκεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή και στο οποίο συμμετέχουν 64 απόφοιτοι από τα Κολέγια.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ επισκέφτηκε το OldDominion και είχε μία σειρά επαφών με ανθρώπους του μπάσκετ στις ΗΠΑ…

«Είναι καλό να ξέρει και ο κόσμος ορισμένα πράγματα, για αυτό που κάνουμε και αυτό που είδαμε, αλλά και τι περιμένουμε από όλη αυτήν την προσπάθεια. Είναι μία τριετία που πιστεύουμε ότι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ομάδα. Πιστεύω ότι το επίπεδο φέτος ήταν υψηλότερο από τα δύο προηγούμενα χρόνια. Και αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους που ήταν εκεί, ακόμη και τους εκπροσώπους ομάδων του ΝΒΑ, αλλά και από την Ευρώπη και φυσικά τους παίκτες, που είναι και το πιο σημαντικό. Κάποιοι από αυτούς έχουν προοπτικές για το ΝΒΑ, αλλά οι περισσότεροι θα παίξουν στην Ευρώπη και εκεί είναι η θέση τους. Είμαι σίγουρος ότι άξιζε τον κόπο που και φέτος ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε στο PIT, επαναλαμβάνω ότι το επίπεδο των παικτών ήταν πολύ υψηλό και σε σχέση με την λογική της παρουσίας μας εκεί. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αξιολογήσουμε αυτά που είδαμε, θα γίνει σίγουρα μία συνάντηση και όχι μόνο μία, με τον πρόεδρο και τον προπονητή για να τα συζητήσουμε και να τα αναλύσουμε. Θα περιμένουμε να δούμε ποιοι θα θελήσουν να περιμένουν το ΝΒΑ και πόσους τελικά θα απορροφήσει το ΝΒΑ, πόσοι θα έρθουν τελικά στην Ευρώπη, ενώ οι περισσότεροι τώρα αρχίζουν και κλείσουν συμφωνίες με ατζέντηδες. Σε όλο αυτό το διάστημα θα προετοιμάσουμε τις κινήσεις μας», σχολίασε ο Σταυρόπουλος, μιλώντας στο paokbc.gr.

Όσο γι΄ αυτά, που είδε ;

«Υπάρχουν παίκτες αξιόλογοι. Παιδιά που τα είχαμε τσεκάρει από πριν από το NCAA και τα είδαμε ξανά, παιδιά που μας έκαναν εντύπωση τώρα και παίκτες που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και να ενισχύσουν το πρόγραμμά μας χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο δικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κορμού όπως είναι αυτή την στιγμή και πάνω σε αυτό να συμπληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα. Η κάθε κίνηση που θα κάνουμε θέλουμε να είναι σωστή και μελετημένη. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν θα κάνουμε μία κίνηση, δύο ή χρειαστεί λόγω των συνθηκών να προχωρήσουμε και παραπάνω. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», είπε.

Στο τουρνουά του Πόρτσμουθ συμμετείχε και ο γιος του Τζον Στόκτον, Ντέιβιντ, με τον πατέρα του να είναι επίσημος προσκεκλημένος στο Gala, που έγινε. Παρών ήταν και ο Τιμ Χάρνταγουεϊ, αλλά ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Ντελ Ντεμπς, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Σκοτ Σκάιλς, όταν ο τελευταίος έγινε προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Ντεμπς είναι σήμερα τζένεραλ μάνατζερ των Νιού Όρλινς Πέλικανς.

«Θεωρώ ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου και αυτό φαίνεται από την διαφορά που υπάρχει στην αντιμετώπιση απέναντί μας. Έγιναν πολλές επαφές, πιστεύω ότι θα έχουμε οφέλη και βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι από τις ομάδες που επέλεξαν παίκτη από το PIT και για αυτό συζητήσαμε και για τον Κούπερ και με τον αμερικάνο μάνατζέρ του. Είναι ευχαριστημένος, θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό ότι στηρίξαμε τον παίκτη του και την επιλογή που κάναμε όλη την χρονιά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για όλο τον ΠΑΟΚ και κυρίως για το τεχνικό επιτελείο και την συνεργασία που είχε με τον Κούπερ και πως δουλεύει μαζί του και γενικότερα νομίζω ότι θεωρούμε και οι δύο, πως αυτή η χρονιά αποδεικνύεται επωφελής και για τις δύο πλευρές», συμπλήρωσε ο Σταυρόπουλος, μιλώντας για τις εκεί επαφές του.