By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Επίθεση Ηρακλή κατά της διαιτητή!
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Α2ΜΠΑΣΚΕΤ

Επίθεση Ηρακλή κατά της διαιτητή!

Τhessports
Last updated: 03/05/2017 13:24
Τhessports
Share
SHARE

Την αντίδραση των ανθρώπων του Ηρακλή προκάλεσε η διαιτησία του Διαμαντή στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (29/04) με τον Φάρο Κερατσινίου. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας του τμήματος μπάσκετ του Γηραιού, Θεόδωρος Δρακόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται κατά του διαιτητή, τον οποίον χαρακτηρίζει persona non grata, αλλά και της ΚΕΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δεν ήταν ούτε είναι στις προθέσεις μας, η άσκηση πρόχειρης, αστήρικτης και ευκαιριακής κριτικής σε βάρος των διαιτητών του αθλήματος. Συνειδητά απέχουμε από μίζερες και μεμψίμοιρες αντιλήψεις. Στηρίζουμε τις φιλοδοξίες μας στην δύναμή μας, στην αγωνιστικότητα των αθλητών μας, την ικανότητα και την πολύτιμη εμπειρία του προπονητή μας και την ανυστερόβουλη αγάπη και συμπαράσταση των φιλάθλων και οπαδών μας.

Ωστόσο, το σώμα των διαιτητών, το οποίο σε μεγάλο βαθμό επιτελεί έντιμα και ευσυνείδητα το λειτούργημά του, πρέπει στο σύνολό του να υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες του αθλήματος, και να απονέμει δικαιοσύνη με αμεροληψία, αντικειμενικότητα, και σύνεση, χωρίς σκοπιμότητες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η εξουσιαστική αυθαιρεσία της σφυρίχτρας, πυροδότησε επεισόδια και ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Είναι γεγονός ότι οι εγγενείς παθογένειες και άστοχες ή σκόπιμες ρυθμίσεις που προβλέπει το ισχύον νομικό σύστημα, εκτρέφει φαινόμενα δυσλειτουργίας. Το αναχρονιστικό σύστημα ορισμού – διορισμού των διαιτητών χωρίς διαφάνεια, προκαλεί συνειρμικές σκέψεις και υποψίες, και ως ένα βαθμό δικαιολογημένες.

Ωστόσο, παρά την συνειδητή μας επιλογή να απέχουμε από την κριτική της διαιτησίας, δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στον χώρο, και δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε όταν τα συμφέροντά μας προσβάλλονται. Με την έννοια αυτή δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι, στην συμπεριφορά που επέδειξε στον αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων ΦΑΡΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ και ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ο διαιτητής κ. Παναγιώτης ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ.

Προκαταβολικά δηλώνουμε ότι δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά με τον κ. ΔΙΑΜΑΝΤΗ ως άτομο και τον οποίο σεβόμεθα απόλυτα. Η κριτική μας αφορά την συμπεριφορά εντός του γηπέδου και μόνον, και με την έννοια ότι και οι κριτές κρίνονται, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας την θλίψη μας και την οργή μας για τις αποφάσεις του στον αγώνα, οι οποίες ήταν καθοριστικές για την διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Ήταν εμφανές ακόμη και για εκείνον που έχει ελάχιστη εμπειρία στο άθλημα, ότι οι αποφάσεις του κατά τον πλέον επιεική χαρακτηρισμό ήσαν απαράδεκτες και οπωσδήποτε δεν οφείλονται σε λανθασμένες επιλογές. Δεν έχουμε διάθεση να ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα, τα οποία δεν βλάπτουν μόνο την ομάδα μας αλλά και το άθλημα, και το αίσθημα δικαιοσύνης του κοινού. Είμεθα υποχρεωμένοι δια των νομίμων πάντοτε οδών να επιδιώξουμε την δικαίωσή μας.

Η ανοχή σ’ αυτές τις πρακτικές δημιουργεί συνενοχή και δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε συνένοχοι στην κακοποίηση του αθλήματος. Είναι αυτονόητο ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής για τον ΗΡΑΚΛΗ είναι persona non grata. Οφείλει η Κ.Ε.Δ. να ελέγξει τα φαινόμενα αυτά και να εμπεδώσει με τις διαρκείς παρεμβάσεις κλίμα δικαιοσύνης, αμεροληψίας, εμπιστοσύνης και ασφάλειας, στους αθλητές στους διοικούντες και τους φιλάθλους.

Έχουμε την φιλοδοξία να δημιουργήσουμε μία ομάδα πρότυπο, που να διακρίνεται για το ήθος, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και την διαφάνεια, και στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε την συναντίληψη και την στήριξη των θεσμικών οργάνων.

Για το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης Γ. Σ. ΗΡΑΚΛΗ, ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ»

Σχετικά άρθρα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Άρης: Η παρουσίαση του Βασίλης Σπανούλη!
«Καμπάνες» για Γιαννακόπουλο και Λεπενιώτη – Δεν τιμωρήθηκε ο Μπαρτζώκας
TAGGED:ΑνακοίνωσηΔιαμαντήςΔρακόπουλοςΗρακλής
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Βόμβες Κόκε κατά Καρυπίδη!
Next Article Απίστευτη επίθεση Άδωνη σε Σαββίδη : «Γκελ Μπουρντάν! Εδώ δεν είναι Ρωσία!»

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US