Κωστούλας: «Γίνονται… μαϊμουδιές»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Αγρίνιο Σπορ» έδωσε ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας. Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές τους στα παιχνίδια των τελευταίων αγωνιστικών, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται στις καταγγελίες του Βελλή, την διαιτησία και τα… στρατόπεδα. Μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του Κωστούλα:

Η παραμονή ήρθε σχετικά εύκολα. Δεν πέρασε από το μυαλό σας η κατάκτηση της έκτης θέσης;
«Τόσο εύκολη η παραμονή δεν ήταν. Στο τελευταίο ματς για ένα βαθμό θα ήμασταν κι εμείς μέσα στις ομάδες που θα έπαιζαν στα σενάρια παραμονής. Είμαστε σε καλό δρόμο, είναι στα θετικά στους βαθμούς και στην ψυχολογία ότι κερδίσαμε Π.Α.Ο.Κ. και Παναθηναϊκό και δε χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν που μας κράτησε. Ξέρουμε όλοι ότι στα τελευταία παιχνίδια γίνονται κάποιες… μαϊμουδιές. Στόχος μας ήταν να μη χρειαζόμαστε πάνω από 5-6 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση της 24ης ή της 25ης αγωνιστικής. Γιατί ξέραμε ότι μετά θα δυσκολευόμασταν πολύ. Καλό είναι να μιλάμε για την 6η θέση θεωρητικά και μπήκε σα στόχος, αλλά ξέρουμε ότι εκεί κάποιες ομάδες παίζουν την παραμονή τους και όχι μόνο μέσα στο γήπεδο».

Τι θέλετε ή τι θα μπορέσετε να αλλάξετε, προκειμένου να μην υπάρχουν τα θέματα που αναφέρατε στις τελευταίες αγωνιστικές;
«Αυτό δεν είναι θέμα Παναιτωλικού και Φώτη Κωστούλα μόνο. Είναι θέμα μεγάλων συμφερόντων και συσχετισμών. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα από ψηλά και σε πολλά επίπεδα, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Ο καθένας μπορεί να το κάνει με διαμαρτυρία, όπως κάναμε εμείς με τον Κάμπαξη και ξέρω ότι άγγιξαν πολλούς αυτά που είπαμε».

Αναφερθήκατε στον Κάμπαξη. Σας ενόχλησε ότι μετά το Λεβαδειακό και μια αγωνιστική πριν το τέλος ορίστηκε σε αναμέτρηση τέταρτος διαιτητής;
«Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό».

Υπήρξαν προσπάθειες να σας εντάξουν σε στρατόπεδα. Σας ενοχλεί το γεγονός αυτό;
«Το ότι προσπαθούν να μας εντάξουν, όχι σε στρατόπεδα, αλλά σε συμφέροντα καλύτερα, αυτό δείχνει ότι εμείς δεν ανήκουμε κάπου. Εμείς είμαστε για τον Παναιτωλικό. Μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για τα συμφέροντα του Παναιτωλικού. Δε συγκινούμαστε από τέτοια πράγματα, παρότι υπάρχουν υπερβολές. Δεν πάμε να αλλάξουμε αρχηγείο για να γίνονται τα ίδια. Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της Διαιτησίας και της Ε.Π.Ο.».

Συμμερίζεστε τις απόψεις του κυρίου Βελλή τις τελευταίες αγωνιστικές;
«Αυτά τα έχουν καταγγείλει κι άλλοι. Και ο κύριος Κούγιας έχει πει ότι υπάρχουν μαρτυρίες για τη Βέροια. Αν τα κοιτάζει κάποιος ένα-ένα δε βγάζει συμπέρασμα και άκρη. Βλέπουμε ματς και συμπεριφορές διαιτητών. Αυτά πρέπει να αλλάξουμε».

Μετά τη Βέροια υπήρξαν «ψίθυροι» και ο Παναιτωλικός βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Άγγελου Αναστασιάδη που δήλωσε πως όπως η ομάδα του είχε πίεση κόντρα στον Παναιτωλικό, έτσι είχε και ο Παναιτωλικός κόντρα στη Βέροια. Ήταν αυτό το γεγονός που δεν έφερε τη νίκη;
«Έδειξε ότι η ομάδα δε μπήκε καλά, αλλά είχαμε τις ευκαιρίες. Αν υπάρχουν τέτοιοι «ψίθυροι» δεν τους ακούω και δε με ενδιαφέρουν. Δε μπορεί κανείς να ακούει τον κάθε κακόβουλο ή τον κάθε «εξυπνάκια». Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μια καθαρή ομάδα. Μπορεί αυτό να μην αρέσει σε πολλούς. Ο καθένας έχει μια υποκειμενική άποψη ή έχει άλλα συμφέροντα όταν βγάζει τέτοια σενάρια. Ξέρουμε και κάτι δημοσιογραφάκια που ψιθυρίζουν συνέχεια και δεν ασχολούμαι με αυτούς. Μας ενδιαφέρει μόνο να βρίσκεται πιο ψηλά η ομάδα».

Θεωρείτε πως δίκαια έπεσαν οι δύο ομάδες και πάει στα μπαράζ η Ξάνθη;
«Αγωνιστικά ο Άρης δεν τα κατάφερε. Είχε τα προβλήματα και άλλαξε πολλούς προπονητές. Ο Απόλλων στον πρώτο γύρο είχε μικρή συγκομιδή και αυτό ήταν αγωνιστικό θέμα. Το πάλεψαν στο δεύτερο γύρο με καλύτερη πορεία. Μπορεί να πει κανείς ότι εμείς πριν από δύο χρόνια είχαμε την αντίθετη πορεία. Με ένα πολύ καλό πρώτο γύρο, αλλά κακό δεύτερο γύρο. Έπαιξαν ρόλο και κάποια άλλα πράγματα και συνήθως βρίσκουν τον αδύναμο κρίκο».