Με Πλεξίδα συνεχίζει η ΑΕΛ

Ο Βαγγέλης Πλεξίδας θα είναι αυτός που θα κληθεί να οδηγήσει την ΑΕΛ την επόμενη χρονιά στη Football League. Αυτή ήταν η ετυμηγορία των μελών της Ερασιτεχνικής, που με ψήφους 181-71 είπαν «ναι» στον σημερινό πρόεδρο της ΑΕΛ και «όχι» στον Ισπανό επενδυτή και ενδιαφερόμενο Ολιβερ.

«Εγώ είμαι ανοιχτός να συνεργαστώ με τον κύριο Όλιβερ» ανέφερε ο Πλέξίδας αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 01:45 και μια ώρα μετά εκδόθηκαν από την εφορευτική επιτροπή τα αποτελέσματα.

Η γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής ξεκίνησε στις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Από τα 501 τακτοποιημένα οικονομικά μέλη το παρόν έδωσαν 439 μέλη, αλλά ψήφισαν τα 326, με τον κ. Ολιβερ να μην πείθει τελικά με τις προτάσεις του, που περιελάμβαναν και την προφορική συμφωνία με τον Σάκη Τσιώλη για τον πάγκο της ομάδας! Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο Γιάννης Αλεξούδης, παλαίμαχος άσος της ΑΕΛ, ο Τσιώλης έχει μιλήσει και με τους δύο υποψηφίους, αλλά δεν έχει συμφωνήσει με κανέναν από τους δύο…

Ο κ. Ολιβερ στην ομιλία του υποστήριξε:

«Ακούστηκαν ντροπιαστικά πράγματα τα οποία δεν είναι αληθινά. Παρουσιάστηκε μια εγγυητική επιστολή που το Δ.Σ. προσπάθησε να μειώσει. Όπως βλέπετε ο φάκελος είναι 100% αληθής και έγκυρος. Αλλά μιλάμε την εταιρεία ΑΑUG των ΗΠΑ. Τα μέλη του Δ.Σ. το ανέλυσαν και προέρχεται από εκεί. Και βεβαίως αποδεικνύεται ότι έχουμε την ρευστότητα που απαιτείται. Σας παρουσιάσαμε τραπεζικό έγγραφο από τράπεζα της Ισπανίας που είναι από τις πιο σοβαρές του κόσμου. Φαίνεται ότι εγώ και οι εταιρείες διαθέτουμε ποσά πάνω από 1 εκ. ο καθένας. Διαθέτουμε τουλάχιστον 3 εκ ευρώ ώστε να διατεθούν στην ΑΕΛ. Εάν κάποιος δεν πιστεύει ότι είναι αληθή να καταθέσει εγγράφως ότι η εταιρεία που είναι πλαστή και ότι δεν έχω χρήματα. Και αν κάποιος θέλει να δει ότι δεν έχω χρήματα θα κινηθώ νομικά. Επειδή διαθέτω αρκετά χρήματα δε χρειάζεται να χάνουμε χρόνο ώστε να μιλάμε συνεχώς για χρήματα. Το σημαντικό είναι το μέλλον της ΑΕΛ. Αυτή που λένε συνέχεια για λεφτά είναι σαν τον κύριο Πλεξίδα που δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο».

Επίσης ο Ισπανός υποψήφιος τόνισε:

«Εκλεισα τον Σάκη Τσιώλη για τα επόμενα 3 χρόνια. Δεν είμαι ΑΕΛ από μικρός, ούτε έχω τατουάζ με το σήμα της ομάδας. Δε ξέρω πως θα εξελιχθεί η ψηφοφορία. Έχετε ενώπιών σας έναν επαγγελματία. Δεν είμαι ούτε ο Πέρεθ, ούτε ο Αμπράμοβιτς. Δε θα φύγω από την ΑΕΛ εάν δεν παίξει στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο κ. Πλεξίδας ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:

«Κανείς όταν εργάζεται δεν κάνει λάθη. Κατηγορήθηκα για λάθη που δεν έκανα. Μπορώ να οδηγήσω την ομάδα στις επιτυχίες. Το ζήτημα δεν είναι ποιος θα πάρει την ΑΕΛ. Ας την πάρει ο κόσμος. Το πρόβλημα είναι η ΑΕΛ την επόμενη μέρα. Εκεί είναι το πρόβλημα. Θα το εγγηυθώ εγώ αν δε γίνει ΠΑΕ».