Ο Κούπερ διάδοχος του… Ράιτ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης να εκδώσει διαβατήριο στον Ντι Τζέι Κούπερ.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ έδωσε το “οκ” προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αφού προηγουμένως ενημερώθηκε για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Βοσνίας, η οποία το καλοκαίρι θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ για το 2015 (είναι σε όμιλο μαζί με την Ισλανδία και την Μεγάλη Βρετανία). Ο Κούπερ θα αντικαταστήσει τον γκάρντ του Παναθηναϊκού Ζακ Ράιτ ο οποίος είχε αγωνιστεί με την Βοσνία Ερζεγοβίνη στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ βλέπει με καλό μάτι την προοπτική εξασφάλισης κοινοτικού διαβατηρίου , κάτι που θα βοηθήσει την καριέρα του στην Ευρώπη, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ικανοποιητικό είναι και το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει ο Κούπερ. Θετικά μπορεί να εξελιχθεί για την καριέρα του και η γνωριμία του με έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας όπως ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος ανέλαβε να κοουτσάρει την Βοσνία.

Τα δεδομένα ως προς αυτή την συνεργασία θα διαφοροποιηθούν μόνο εάν εμφανιστούν δυσκολίες στην εξασφάλιση διαβατηρίου(γραφειοκρατικές δυσκολίες κ.α.) ή εάν ο Κούπερ γίνει άμεσα αποδέκτης μια πραγματικά μεγάλης οικονομικής πρότασης(κυκλοφορεί ως φήμη για την ώρα το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού)από ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας.

Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό ο Αμερικανός να κρίνει πώς δεν αξίζει τον κόπο η καλοκαιρινή του καταπόνηση σε προκριματικούς αγώνες για το Ευρωμπάσκετ.

Πηγή : Goalnews