Ο Χαβιέρ Ζανέτι και οι Ζαπατίστας

Ο επί χρόνια αρχηγός της Ίντερ, Χαβιέρ Ζανέτι, που πρόσφατα ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση βάζοντας τέλος σε μια ένδοξη καριέρα, ήταν ένας έντονα πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Είναι γνωστή η προσφορά και η βοήθεια του –μέσω της Ιντερ- προς τους Ζαπατίστας στο Μεξικό το 2005, μετά από μια επίθεση του Μεξικανικού στρατού στις θέσεις των Ζαπατίστας στα σύνορα Μεξικού-Γουατεμάλας.

Αυτό που δεν έγινε τώρα γνωστό είναι πως Ιντερ και Ζαπατίστας είχαν φτάσει μια ανάσα από την διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα! Το είχε προτείνει ο αρχηγός των Ζαπατίστας, θέλοντας να ευχαριστήσει την Ιντερ για τη βοήθειά της.

zanetti-zapas

Η ομάδα του Μιλάνου αρχικά είχε δεχθεί τη διεξαγωγή του φιλικού, που σύμφωνα με τους Ζαπατίστας θα γινόταν στο Ολυμπιακό στάδιο του Μεξικού, με διαιτητές τους Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, Χαβιέρ Ελ Βάσκο Αγκίρε, Χόρχε Βαλδάνο και Σόκρατες.

Τα φιλικά τελικά δεν έγιναν, λόγω πιέσεων των χορηγών και αρκετών οπαδών της Ίντερ που ανήκαν παραδοσιακά στο συντηρητικό κομμάτι του Ιταλικού Βορρά.

ΠΗΓΗ: sombrero.gr