Το επεισόδιο ήταν… συνηθισμένο

Το επεισόδιο του Τζαβέλλα με τον Μανιάτη πήρε μεγάλες διαστάσεις, οι «διαρροές», που ακολούθησαν δείχνουν πως τα πράγματα σοβάρεψαν μεταξύ τους, και η ΕΠΟ προσπάθησε να το… μαζέψει, πιστεύοντας ότι έτσι θα εκτονώσει την κρίση, που εκδηλώθηκε στο εσωτερικό της ομάδας…

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, επρόκειτο για ένα συνηθισμένο περιστατικό, που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια… στιγμή ένταση.

Αναλυτικά, η θέση της ΕΠΟ για το επεισόδιο:

«Εξ αφορμής των δημοσιευμάτων που περιγράφουν θερμό επεισόδιο μεταξύ των διεθνών ποδοσφαιριστών Γιάννη Μανιάτη και Γιώργου Τζαβέλλα, επισημαίνονται τα εξής:

Μια στιγμή έντασης στην προπόνηση της 17/6/2014, συνήθης στην καθημερινή ροή και λειτουργία μιας ομάδας, προσέλαβε έκταση και ερμηνεία δυσανάλογη με το περιστατικό.

Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ανδρών, εξακολουθούν να είναι αφοσιωμένοι, ως ομάδα, στον αυριανό αγώνα εναντίον της Ιαπωνίας, αντιλαμβανόμενοι απολύτως την κρισιμότητά του για την έκβαση της επιδιωκόμενης πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μια στιγμιαία αντίδραση, συνεπώς, δεν μπορεί ούτε να αλλοιώσει ούτε να ακυρώσει το βασικό συστατικό επιτυχίας της Εθνικής, που είναι και θα παραμείνει ό,τι ήταν πάντοτε: ομάδα»