«Θα πάρουμε μια μεγάλη νίκη»

Την υπόσχεση πως οι διεθνείς θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση έδωσε λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Παναγιώτης Κονέ.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης αναφέρθηκε επίσης και στο περιστατικό ανάμεσα στους Τζαβέλλα και Μανιάτη. Αναλυτικά η συνέντευξη του Κονέ:

Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία είναι η αλήθεια αυτό το ματς που θα κρίνει για την εθνική ομάδα αν θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Μπορούμε να νικήσουμε;
«Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το ματς και θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα επιθετικά με μεγάλη ποιότητα, αν παρουσιαστούμε όπως έχουμε προετοιμαστεί αυτές τις τέσσερις προηγούμενες μέρες θα πάρουμε μια μεγάλη νίκη που πιστεύω ότι μας αξίζει».

Παιχνίδι με παιχνίδι μοιάζει να είμαστε βελτιωμένοι, να περιμένουμε καλύτερη εικόνα στο τρίτο ματς;
«Μέχρι την αποβολή του Κατσουράνη με τους Ιάπωνες η ομάδα έκανε αυτό για το οποίο είχε προετοιμαστεί καλά, ξέραμε ότι είχαν καλή κατοχή μπάλας με καλούς επιθετικούς και δεν θέλαμε να αφήσουμε κενούς χώρους. Στα πρώτα τριάντα πέντε λεπτά το καταφέραμε. Θα μπορούσαμε και στην αντεπίθεση να απειλήσουμε. Όταν μείναμε με δέκα η συγκέντρωση μας ανέβηκε κατακόρυφα συγκέντρωση και το πάθος που είχαμε με τους Ιάπωνες έκανε τη διαφορά και πλέον με μια νίκη είμαστε κοντά να πάρουμε την πρόκριση που όλοι θέλουμε…».

Από τι θα εξαρτηθεί να νικήσουμε την Ακτή Ελεφαντοστού;
«Από τα δυο πρώτα ματς κρατάμε δυο στοιχεία σημαντικά. Με την Κολομβία είχαμε καλύτερη κατοχή μπάλας σε σχέση με τον αγώνα με την Ιαπωνία. Η άμυνα μας ήταν λίγο πιο ψηλά στα όρια των είκοσι με τριάντα μέτρων. Είχαμε πιο πολύ θράσος και θάρρος και επιθετικά είχαμε λύσεις. Στο δεύτερο ματς είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι αμυντικά δεν θέλαμε να δεχτούμε γκολ, μαρκάραμε συλλογικά και είμαστε σε επίπεδο πολύ καλής αμυντικής διάταξης. Αν πάρουμε τα στοιχεία αυτά από τους δύο αγώνες και σημειώσουμε ένα γκολ η νίκη θα είναι δική μας».

Θα πρέπει να τους περιμένουμε στο χώρο, να βγούμε ψηλά να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας για να πάρουμε τη νίκη;
«Δεν πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Η επιθετική τους γραμμή είναι φωτιά και αν τους αφήσεις χώρους θα είναι πολύ επικίνδυνη. Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι αμυντικά και να πιέσουμε στο χώρο λίγο πιο ψηλά».

Με το χέρι στην καρδιά, είστε πεισμωμένοι μετά από όσα ειπώθηκαν και έγιναν στο φινάλε του αγώνα με την Κολομβία;
«Δεν είμαστε πεισμωμένοι, είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα και τα παιδιά που είναι παλαιότεροι στην ομάδα και με την εμπειρία τους μας αναφέρουν ότι δέκα χρόνια στην ομάδα μετά από κακές εμφανίσεις ή ήττες συμβαίνουν αυτά. Είναι κρίμα να μείνουμε σε αυτά τα σχόλια τώρα για την εθνική ομάδα από όλα όσα έχει πετύχει. Δεν πιστεύω ότι μας πείσμωσαν τα κακά σχόλια, μας έχει πεισμώσει το γεγονός ότι ενώ σταθήκαμε σε καλό επίπεδο στα δυο ματς για τα δεδομένα της Εθνικής ομάδας, φτάσαμε να παλεύουμε να πετύχουμε ένα γκολ και αυτό είναι που μας έχει πεισμώσει».

Υπάρχει ομόνοια στην ομάδα μετά το περιστατικό Μανιάτη-Τζαβέλλα;
«Η φιλολογία γύρω από την ομάδα συντηρήθηκε γιατί είχε προϋπάρξει ένα περιστατικό ανάμεσα στον Κατσουράνη και τον Μανιάτη και για το λόγο αυτό έγινε τόσο μεγάλο θέμα αυτό που συνέβη με τον Μανιάτη και τον Τζαβέλλα…»

Πώς είναι τώρα η σχέση τους;
«Η σχέση και των εικοσιτριών μέσα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλή, θέλω να πω ότι έχουν συμβεί πολλά περιστατικά όλα αυτά τα χρόνια στην εθνική ομάδα και που αφορούν σχέσεις ποδοσφαιριστών και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορώ να πω ότι και εγώ με καλούς μου φίλους όπως ο Σαμαράς μπορεί να έχουμε διαφωνήσει η να έχουμε τσακωθεί μέσα στην προπόνηση άπειρες φορές απλά κάποιοι άνθρωποι το πήρανε με βάση κάποια οπαδικά θέματα που δεν ισχύουν και δεν θα πρέπει να ισχύουν μέσα στην Εθνική ομάδα».

Θα κάνει κακό στη συνέχεια αν αυτό το οπαδικό στοιχείο μπει στην Εθνική και σε ρωτώ εσένα που παίζεις στο εξωτερικό και κατά μια έννοια είσαι πιο μακριά από το θέμα…
«Με τους υπόλοιπους είκοσι δύο συμπαίκτες μου που είμαστε εδώ στην Βραζιλία θα προσπαθήσουμε να μην συμβεί ποτέ αυτό και θα κάνουμε τα πάντα να μην συμβεί… Είμαστε στη διοργάνωση που ονειρεύεται ο καθένας να είναι και τέτοια φαινόμενα πρέπει να σταματήσουν».

Σε λίγες ώρες εκατομμύρια Ελλήνων θα στηθούν στην τηλεόραση για να σας παρακολουθήσουν. Τι έχεις να τους πεις;
«Σαν Παναγιώτης θα ήθελα να ξέρει ο κόσμος ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχουμε στο ματς εμείς οι ποδοσφαιριστές θα δώσουμε τα πάντα, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα αγωνιστούμε σαν Έλληνες. Θα αγωνιστούμε να πάρουμε την νίκη και ελπίζω με όλο το πάθος το ταλέντο και τη δύναμη που έχουμε να πάρουμε αυτή τη μεγάλη νίκη για τη χώρα μας…».