Πάγκαλος: «Υποφέρω με 1.800 ευρώ…»

Για το ενδεχόμενο αναδρομικών αξιώσεων από βουλευτές, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους δικαστικούς, που κρίνει αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των συντάξεών τους, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ο ίδιος δε θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, μολονότι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υποφέρει με τη σύνταξή του των 1.800 ευρώ.

«Εάν κάποιοι αποφασίσουν – γιατί βλέπω τώρα ένα πνεύμα κατά των δικαστών – και δεν δικαιώσουν τον εαυτό τους, διότι πιστεύω ότι ορθώς έπραξαν οι δικαστές και τον δικαίωσαν από την τυπική άποψη, της εφαρμογής του δικαίου, θα μπορούσε άλλος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου θα εφαρμοστεί ο γενικός κανόνας δικαίου ότι δεν μπορεί να χειροτερέψεις αναδρομικά τις συμβατικές συνθήκες μιας εργασιακής σχέσης, σε έναν εργοδότη. Εκεί θα άνοιγε επίσης ο δρόμος για να δικαιωθούν κάποιοι και ανατρέπεται η οικονομική πολιτική. Γι’ αυτό το λόγο, εγώ δεν θα κάνω προσφυγή, παρόλο ότι υποφέρω, διότι 1.800 ευρώ δεν είναι μεν σύνταξη πείνας, αλλά δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να έχω τόσα. Είχα προγραμματίσει κάτι παραπάνω», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε εξάλλου το ΣΥΡΙΖΑ «να βγει από το γκέτο του μνημονίου-αντιμνημονίου, επειδή τελείωσε τώρα και το μνημόνιο, και να ψηφίσει από κοινού με τις δυνάμεις που σήμερα υποστηρίζουν την κυβέρνηση έναν Πρόεδρο που θα πάρει 200 έδρες», υπογραμμίζοντας πως «για να βγει Πρόεδρος από αυτή τη Βουλή και να έχει και κάποιο νόημα, πρέπει να βρεθεί κάποιος που έχει ψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: news.gr