Δεν είπε λέξη για το Facebook!

Ο Κώστας Κατσουράνης βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», μετά την αποβολή του στον αγώνα με την Ιαπωνία, αλλά ο ίδιος εμφανίζεται προσηλωμένος στο μεγάλο ματς κόντρα στην Κόστα Ρίκα.

Αυτό αντιλαμβάνεται όποιος διαβάσει την συνέντευξη του (υπ)αρχηγού της Εθνικής ομάδας στην εφημερίδα «Livesport», όπου απέφυγε να πει έστω και μια λέξη για όλους αυτούς που άρχισαν να τον… πυροβολούν αγνοώντας την προσφορά του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επί 11 συνεχόμενα χρόνια. Και, φυσικά, αγνόησε παντελώς τους «έξυπνους» του Facebook και των Social Media, που οι περισσότεροι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τον χλεύασαν χωρίς να ξέρουν ποιος είναι ο Κατσουράνης και τι έχει κάνει (σε 113 συμμετοχές!) για την Εθνική…

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με αυτό κόντρα στην Ακτή», εκτιμά ο Κατσουράνης και εξηγεί: «Είναι καλή ομάδα η Κόστα Ρίκα. Και μόνο το γεγοvός ότι πέρασε πρώτη από τον όμιλό της λέει πολλά. Στο επίπεδο της αξιολόγησής της ως αντιπάλου, θα σας έλεγα ότι μιλώ τόσο θετικά για την Κάστα Ρίκα γιατί έχει τη δύναμή ως στο στοιχείο της ομαδικότητας. Είναι σαφώς περισσότερο “ομάδα” σε σχέση με την Ακτή. Αμύνονται όλοι μαζί βγάζουν την εικόνα μιας ομάδας που λειτουργεί ως σύνολο».

– Ναι. αλλά και εμείς έτσι είμαστε. Σε αυτό ποντάρουμε..

«Γι’ αυτό μιλάω για σύγκρουση ομάδων με κοινά σημεία. Είναι ένας αγώνας με αυξημένη ιδιαιτερότητα και για τους δυο μας»

– Οι Έλληνες, πάντως, ελπίζουν. Μας άνοιξε η όρεξη…

«Όλοι ελπίζουν. Και εμείς το πιστεύουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και άλλο. Είχαμε έναν στόχο – να προκριθούμε από τον όμιλο. Το πετύχαμε. Η επιτυχία είναι τεράστια. Τώρα πάμε για το “κάτι παραπάνω”. Γράψαμε ήδη ιστορία, αλλά ελπίζουμε -και ξέρουμε ότι μπορούμε να γράψουμε κι άλλο κεφάλαιο»

– Καλά κάνουμε και ελπίζουμε λοιπόν.

«Έχουμε τις πιθανότητές μας. Τα δύσκολα εμείς μπορούμε να τα κάνουμε εύκολα και το αντίστροφο Με ομαδικό πνεύμα και πάθος. Με καλή μελέτη του αντιπάλου μας. Να δώσουμε ακόμη λίγη χαρά στον κόσμο, που ξέρουμε όλοι καλά ότι θέλει να πάρει ανάσες από τα προβλήματα που κάθε ημέρα έχει μπροστά του»

– Τώρα επιστρέφει και εσύ.

«Περιμένω με λαχτάρα το ματς. αλλά είναι θέμα του προπονητή αν θα παίξω ή όχι. Ποτέ δεν με ενδιαφέρει αν παίζω, είτε στην Εθνική είτε στον σύλλογο μου. Πρέπει να ετοιμάζομαι, θέλω να έχω αγωνία για το παιχνίδι, αλλά σέβομαι τις επιλογές του προπονητή. Να σου πω και κάτι άλλο: Ύστερα από τόσα χρόνια, πάνω από όλα είναι η ομάδα. Είτε παίζεις είτε όχι πρέπει να βοηθάς την ομάδα».

– Και το έκανες και με το παραπάνω στη Φορταλέζα..

«Είχα πει ότι όποιος και αν λείψει η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτό αποδείχθηκε. Ήταν άσχημο για μένα που δεν μπορούσα να βοηθήσω, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Μαθαίνει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. αλλά είναι.. ζόρικο να είσαι απέξω. Όμως όλοι είμαστε μαζί. μια πραγματική οικογένεια, ενωμένοι μπροστά στον κοινό σκοπό Πάνω από όλα είναι η ομάδα, μην το ξεχνάμε αυτό. Ποτέ»!

– Εχεις συνειδητοποιήσει τι έχετε πετύχει και τι ετοιμάζεστε να διεκδικήσετε;

«Ακούω και διαβάζω πολλά αυτές τις ημέρες. Και για συγκρίσει με το 2004 και για το πέναλτι κόντρα στην Ακτή και για άλλα. Μέχρι εδώ! Φτάνει. Πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε όλα τα παιδιά αυτής της ομάδας για ό,τι πέτυχαν. Όλα τα άλλα είναι για συζητήσεις. Κάθε ομάδα έχει τη δική της ταυτότητα, τους δικούς της στόχους, τη δική της παρουσία. Πρέπει να σταθούμε τώρα στο γεγονός μιας ιστορικής πρόκρισης και να απολαύσουμε τη χαρά και την ικανοποίηση, βάζοντας στο μυαλό μας όλα όσα αφορούν το επόμενο μεγάλο ραντεβού. Το ένα παιχνίδι διαδέχεται το άλλο και επιμένω ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την ιστορία».