Τάκολα: «Σπουδαίος ο Αγγελος»!

Η επιστροφή του Αγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ αποτελεί σημείο αναφοράς και συζήτησης με έναν ακόμη πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, τον Μίρκο Τάκολα, να μιλάει για τον 61χρονο Ελληνα τεχνικό και να σκιαγραφεί το προφίλ του σε συνέντευξη που παραχώρησε στα “ΣΠΟΡ”.

Ο Τάκολα θυμήθηκε πως στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με τον Αγγελο Αναστασιάδη υπήρχαν προβλήματα, αλλά “στάζει μέλι” για τις ικανότητες του Ελληνα προπονητή:

“Θυμάμαι ότι είχαμε κάποια προβλήματα μεταξύ μας, αλλά αυτό είχε την εξήγησή του. Δεν τον ήξερα, δεν με ήξερε, αλλά με την πάροδο των ημερών και εγώ συνειδητοποίησα με τι άνθρωπο είχα να κάνω, όπως και ο Αναστασιάδης κατάλαβε τον χαρακτήρα μου. Πλέον, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πρόκειται για έναν μεγάλο άνθρωπο και, φυσικά, για έναν σπουδαίο και ικανό προπονητή. Θυμάμαι ότι περίπου στα μισά εκείνης της σεζόν (σ.σ. περίοδος 1998-99) είχε απομακρυνθεί από τον πάγκο της ομάδας, γεγονός που προσωπικά μού προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια”.

Ο Ιταλός έμεινε στο περιθώριο από τον διάδοχο του Αναστασιάδη, Αρι Χάαν, κάτι που δεν το ξεχνάει…

“Ο διάδοχός του στην τεχνική ηγεσία, ο Άρι Χάαν, ήταν μια…καταστροφή για την ομάδα του ΠΑΟΚ συνολικά. Πάντως επαναλαμβάνω πως δεν θα μπορούσα να βρω ιδανικότερη επιλογή για τον πάγκο της ομάδας. Ο Αγγελος Αναστασιάδης έχει στο αίμα του τον ΠΑΟΚ. Για μένα η επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Αναστασιάδη ήταν η ιδανικότερη. Πέραν όλων των άλλων, είναι ένας προπονητής, που μπορεί και περνά στους ποδοσφαιριστές του την ψυχολογία των οπαδών του ΠΑΟΚ στην εξέδρα. Και όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για την ομάδα ο φίλαθλος κόσμος της”.