«Μπλοκ» σε 23 εταιρίες στοιχήματος

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνα και τον σχηματισμό ισάριθμων δικογραφιών εφαρμόστηκε η διαδικασία «block IP» που σημαίνει ότι δεν είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στους συγκεκριμένους ιστοτόπους από πάροχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας μας.

Η έρευνα της Ειδικής Ομάδας Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου αποκάλυψε ότι οι 23 ιστοσελίδες λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια, δεν έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς του άρθρου 50 του Ν. 4002/2011 και δεν σχετίζονται με ανάλογη αδειοδοτημένη επιχείρηση που εδρεύει στην Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες προσέφεραν και στοιχήματα για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.

Όσο για τους servers αυτοί εντοπίστηκαν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανικές Παρθένους Νήσους, Μπελίζ, Γιβραλτάρ, Αυστρία, Μάλτα, Παναμά, Σουηδία, Ρωσία και Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι οι ιστοσελίδες αυτές λειτουργούσαν κανονικά παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνονταν στη μαύρη λίστα της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

ΠΗΓΗ: protothema.gr