By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Το σχέδιο για την “επανεκκίνηση” της Primera Division
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
ΔΙΕΘΝΗ

Το σχέδιο για την “επανεκκίνηση” της Primera Division

Τhessports
Last updated: 24/04/2020 13:34
Τhessports
Share
SHARE

Ο κορονοϊός συνεχίζει να “πλήττει” την Ισπανία, αλλά στη La Liga ετοιμάζονται να αρχίσουν ξανά το πρωτάθλημα, έστω και σε γήπεδα χωρίς θεατές.

Η ομοσπονδία περιμένει το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση για την επανεκκίνηση των αγώνων στην Ισπανία και έχει ήδη δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο για το πως θα συμβεί αυτό, με βάσει τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Πρόκειται για το πρωτόκολλο που το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο (CSD) έστειλε στο Υπουργείο Υγείας και το οποίο είναι ένα έγγραφο 25 σελίδων που περιγράφει λεπτομερώς την σταδιακή επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις. Χωρίζεται σε τέσσερα βασικά στάδια μιας εβδομάδας και έχει σχεδιαστεί για επιστροφή στο πρωτάθλημα μεταξύ 5 έως τις 12 Ιουνίου. Οι φάσεις που αναφέρει το πρωτόκολλο είναι οι εξής:

1. Εξετάσεις πριν από την επιστροφή στη δραστηριότητα για το λεγόμενο «προσωπικό της πρώτης ομάδας».
2. Όλο το προσωπικό της πρώτης ομάδας πρέπει να έρχεται στις εγκαταστάσεις ανά διαστήματα σε ομάδες έως 10 ατόμων, προστατευμένο με γάντια και μάσκα, την οποία θα φοράει σε όλους τους χώρους προπόνησης εκτός από το γήπεδο, στην περίπτωση των ποδοσφαιριστών. Δεν επιτρέπεται το ντους στο εκπαιδευτικό κέντρο. Τα φρούτα επίσης δεν επιτρέπονται στα αποδυτήρια.
3. Το γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου θα θεωρείται περιοχή κινδύνου, επομένως θα επιτρέπονται μόνο δύο παίκτες στις εγκαταστάσεις του, οι οποίοι πρέπει επίσης να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση . Το πρωτόκολλο συνιστά να μην χρησιμοποιείτε το γυμναστήριο στα δύο πρώτα στάδια.
4. Η προπόνηση στο γήπεδο θα χωριστεί σε ομάδες έξι παικτών, οι οποίες θα μπορούσαν να επεκταθούν σε οκτώ στο δεύτερο στάδιο. Συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, δεν μπορούν να υπάρχουν περισσότερα από δέκα άτομα στο γήπεδο.
5. Στο τέταρτο στάδιο, την τελευταία εβδομάδα πριν ξεκινήσουν οι αγώνες (πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου), θα μεταβούν οι παίκτες και προπονητές σε ξενοδοχείο που βρίσκεται πλησιέστερα στο κέντρο προπόνησης είτε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, εάν υπάρχουν. Θα λειτουργήσει σε περιορισμό και κλειστό στις εξωτερικές επαφές.
6. Οι εξετάσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων σταδίων του πρωτοκόλλου, σύμφωνα με τα κριτήρια και τη συχνότητα που θα διατάξει ο γιατρός. Σε περίπτωση κρούσματος, θα ενημερωθεί η LaLiga, ώστε να μπορέσει να ενημερώσει τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες θα αποφασίσουν σχετικά με τη διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

H Ρέαλ ζητάει να… αφαιρεθούν οι τίτλοι της Μπαρτσελόνα!
Ρεάλ: Παράσταση νίκης για τον Πέρεθ!
Και τελικά… βρήκε προπονητή η Μπεσίκτας
«Η Φενέρ ετοιμάζει πρόταση – μαμούθ για τον Τζόλη»
Τα ισπανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν τη «βόμβα» 150 εκατομμυρίων ευρώ του Πέρεθ!
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Αχτίδα ελπίδας στην Ισπανία – Μεγάλη μείωση των ημερήσιων θανάτων το τελευταίο 24ωρο
Next Article Ενοχλημένος με Σούντγκρεν ο Ένινγκ

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US