Ψάχνει για κορόιδα η ΟΥΕΦΑ

Την Κυριακή διεξάγεται στη Νίκαια της Γαλλίας η κλήρωση για τα προκριματικά του Euro 2016, οι αγώνες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κανάλι στην Ελλάδα που ενδιαφέρεται για τα δικαίωματα των αγώνων!

Φέτος το καθεστώς με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων της προκριματικής φάσης αλλάζει, καθώς τα δικαιώματα δεν τα διαχειρίζεται πλέον οι οικεία Ομοσπονδία, αλλά μία θυγατρική της ΟΥΕΦΑ, η CAA Eleven, καθώς η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αποφάσισε να φέρει την κεντρική διαχείρηση και στην προκριματική φάση.

Η συγκεκριμένη εταιρία ζήτησε από τα ελληνικά ελεύθερα κανάλια 10.000.000 ευρώ για 20 παιχνίδια (ήτοι, 500.000 ευρώ το παιχνίδι), χρήματα που είναι φύσει αδύνατον να βγάλουν τα ελληνικά κανάλια, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Έτσι, μετά το MEGA, που δεν κατέθεσε προσφορά, τόσο η ΑΝΤ1, όσο και η ΝΕΡΙΤ κατέστησαν σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα δικαιώματα αυτών των αγώνων. Ενδιαφέρον υπάρχει από τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες, ΟΤΕ και Νova, αλλά ο κανονισμός αναφέρει ότι οι αγώνες των Εθνικών ομάδων θα πρέπει να μεταδίδονται από ελεύθερο κανάλι.

Η CAA Eleven θα αναγκαστεί να προκηρύξει νέο διαγωνισμό μέχρι το καλοκαίρι, μειώνοντας τις απαιτήσεις της, καθώς με τα ποσά του πρώτου διαγωνισμού, δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Γενικώς, η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί μέσω της κεντρικής διαχείρησης να αυξήσει τα έσοδα, τόσο τα δικά της, όσο και των Ομοσπονδιών, αλλά μέχρι να προσαρμοστούν οι αγορές στα νέα δεδομένα, θα υπάρχουν αναταράξεις και προβλήματα.