Οι προσδοκίες του «κάπτεν»

Ο Νίκος Ζήσης δηλώνει «παρών» σε κάθε προσκλητήριο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και ο λόγος του μετράει…

Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή της Εθνικής για την Ισπανία, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε για τις φιλοδοξίες ενόψει Μουντομπάσκετ, αλλά και για την πρεμιέρα με την Σενεγάλη.

«Είναι πάντα μεγάλη η χαρά όταν ξεκινάει το τουρνουά. Κάναμε καλή προετοιμασία, παίξαμε φιλικά αλλά τώρα ξεκινάνε οι υποχρεώσεις της ομάδας που είναι επίσημες και κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να δούμε το καθένα ξεχωριστά.

Πάντα όταν ξεκινάει μια διοργάνωση έχεις όνειρα, ομαδικά και ατομικά. Τα τελευταία τρία χρόνια που έχουμε αποτύχει, όνειρό μας είναι να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά, έχουμε μπροστά μας έναν όμιλο δύσκολο. Πάμε σε ένα τουρνουά όπου υπάρχουν παίκτες υψηλού επιπέδου που κάνουν τη διαφορά και στο ΝΒΑ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ο καθένας από τους 12, για να προσφέρει στην ομάδα».

Η πρεμιέρα κρύβει παγίδες και ο Νίκος Ζήσης το ξέρει καλύτερα από τον καθένα:

«Τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε χάσει από Νιγηρία και Φινλανδία που είναι θεωρητικά υποδεέστερες, συνεπώς δεν υποτιμούμε κανέναν. Στο παιχνίδι με τη Σενεγάλη θα είμαστε 1000% προσηλωμένοι και προετοιμασμένοι, για να είμαστε έτοιμοι. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά αν στραβοπατήσεις στην αρχή στη συνέχεια όλα φαίνονται… βουνό. Για αυτό πρέπει να αρχίσουμε νικηφόρα με τη Σενεγάλη και να δούμε στη συνέχεια τα άλλα παιχνίδια».