«Τα λεφτά δεν φέρνουν την επιτυχία»

Ο Κώστας Κατσουράνης βρίσκεται από χτες στη Θεσσαλονίκη, απόλυτα φυσιολογικό, αφού έκανε φίλους στον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στον ΠΑΟΚ και όχι για να υπογράψει στον «Δικέφαλο» όπως ακούστηκε, και μιλώντας σε ραδιόφωνο της Αθήνας και στον Sentra 103,3 στάθηκε στα λάθη που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται στην ομάδα.

«Πίεση υπάρχει. Σε μεγάλες ομάδες πάντα υπάρχει πίεση. Αυτό που χρειάζεται είναι να επικοινωνεί η ομάδα με τον κόσμο, να λέει την αλήθεια. Να πούνε για στόχους, πλάνο. Να ξέρει ο κόσμος τι να περιμένει. Ήταν αποτυχημένη η χρονιά πέρυσι. Δεν υπήρχε χημεία. Καινούριοι παίκτες και το καλοκαίρι και τον Δεκέμβρη. Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία και την επιτυχία σε μια ομάδα».

Μάλιστα απαντώντας στην ερώτηση για το αν ΠΑΟΚ και ΠΑΟ μπορούν να κοντράρουν τον Ολυμπιακό απάντησε σχεδόν μονολεκτικά: «Δύσκολο… Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει. Έχει άνεση να έχει πολύ καλό υλικό. Είναι πιο μπροστά και από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ».

Για το μέλλον του ο διεθνής μέσος τόνισε:

«Είναι αλήθεια πως είχα πρόταση από ομάδα της Τουρκίας, αλλά δεν προχώρησε. Είναι περίπλοκο το θέμα και υπάρχουν πολλά πράγματα για να πάρεις μια απόφαση. Θα δούμε. Δεν έχω αποφασίσει κάτι, ούτε ξέρω αν θα αγωνίζομαι του χρόνου. Για την ΑΕΚ θα δούμε, δεν ξέρω, θα δείξει…»

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πολλά πράγματα δείχνουν αρρώστια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούμε να τα λύσουμε εγώ κι εσείς. Αυτοί που έχουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου να τα λύσουν. Να γίνει κάτι πιο οργανωμένο. Εγώ ό,τι και να πω δεν αλλάζει κάτι. Μπορούμε όλοι μαζί να το φτιάξουμε».

Για την εθνική ομάδα:

«Ξεκινάμε με νέο προπονητή και έχουμε όλες τις βάσεις και το ταλέντο για να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχει χαράξει αυτή η ομάδα. Η γκρίνια για τις κλήσεις υπάρχει παντού, σε πολλές χώρες. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχω τελειώσει. Αν είμαι σε ένα καλό επίπεδο, θα είμαι πάντα στρατιώτης της εθνικής. Τώρα κλήθηκαν νέα παιδιά κι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από πλευράς μου. Δεν έχω μιλήσει με τον Ρανιέρι».

Για τις ευρωπαϊκές μάχες Αστέρα, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ:

«Ο Αστέρας έχει απέναντί του έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο που αν πετύχει γρήγορα γκολ θα είναι δύσκολα. Είναι το φαβορί μετά το 2-0, αλλά θέλει προσοχή. Εύχομαι να περάσει. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να… αυτοκτονήσει για να αποκλειστεί. Συνεχίζει από πέρυσι με την ίδια συνταγή και αν και είναι μεγάλη η απώλεια του Μπεργκ, γίνεται καλή δουλειά και με το 4-1 θα είναι -εύκολα ή δύσκολα- στους ομίλους. Ο ΠΑΟΚ παίζει τη χρονιά σε ένα κακό χρονικό σημείο. Είναι παιχνίδι που κρύβει παγίδες. Θεωρώ πως θα είναι συσπειρωμένος και συγκεντρωμένος και θα βοηθήσει και ο κόσμος. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με την Ζίμπρου και το βλέπω απίθανο να μείνει έξω. Αν είναι λίγο καλός και με τη βοήθεια της Τούμπας θα περάσει. Αν βάλει ένα γκολ όλα θα πάνε καλά. Αν αργήσει το γκολ θα υπάρχει άγχος. Αλλά είναι στα πόδια τους και θεωρώ πως θα το κάνουν και θα περάσουν».