“Καλή δουλειά για 40 λεπτά”

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας, Φώτης Κατσικάρης, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τις Φιλιππίνες, αναφέρθηκε στην καλή δουλειά που έκαναν οι παίκτες του επί 40 λεπτά, ενώ στάθηκε και στο παιχνίδι που ακολουθεί, απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε; «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, γιατί οι Φιλιππίνες μπορούν να γυρίσουν το ματς σε λίγα λεπτά. Είχαμε προετοιμάσει την άμυνά μας για να αντιμετωπίσει τέσσερις κοντούς παίκτες και τον Μπλατς. Πιστεύω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πέρα από κάποια διαστήματα. Γενικά ελέγξαμε το ρυθμό. Στην επίθεση είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έπαιζε στο όριο του φάουλ, αλλά εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι και το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Γι’ αυτό συγχαίρω τους παίκτες μου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο παιχνίδι απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο: «Το Πουέρτο Ρίκο είναι μια ομάδα με παράδοση στο Μουντομπάσκετ. Εμείς περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και αύριο. Θα πρέπει ξανά να παίξουμε καλή άμυνα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ.

Ο Κώστας Σλούκας πρόσθεσε: «Χαίρομαι που πήραμε τη δεύτερη νίκη. Το ματς ήταν πολύ παράξενο, όμως παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε αυτό που θέλουμε. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια».