Σχίζας: «Έχουμε έφεση την καλύτερη έδρα στο πρωτάθλημα»

Ο Σταύρος Σχίζας αναφέρθηκε στο προσωπικό κίνητρο που έχουν όλοι οι παίκτες του Άρη για διάκριση, καθώς επίσης και στην επιθετικότητα της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΕΣΑΚΕ ο 32χρονος γκαρντ: «Ξεκινά μία νέα χρονιά. Πριν από όλα θέλω να πω ότι είναι τεράστια τιμή να είσαι αρχηγός μιας ομάδας σαν τον ΑΡΗ. Δε χρειάζεται να συζητάμε σε ποια ομάδα έχουμε έρθει, έχουμε εντάξει και τους Αμερικανούς στο κλίμα και τις απαιτήσεις του ΑΡΗ. Η νοοτροπία της ομάδας είναι αυτή που πρέπει. Τα παιδιά είναι νέα και «πεινασμένα», έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να αποδείξουν την αξία τους.

Εμείς που είμαστε πιο παλιοί, έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες. Δεν έχουμε πετύχει κάτι μεγάλο, έχουμε κι εμείς κίνητρο και αυτό θα φανεί και στο παρκέ. Θεωρώ ότι θα έχουμε μία ομάδα με μεγάλη έφεση στο επιθετικό κομμάτι, στην οποία όμως θα αρέσει να παίζει και άμυνα. Όλα τα παιδιά έχουν ενέργεια, στο στιλ της ομάδας, μπορούν να πιέσουν σε όλο το γήπεδο.

Ό,τι καλό κάνουμε θα έρθει από την άμυνα και από εκεί και πέρα, θα βρούμε το ρυθμό μας και στην επίθεση. Έχουμε τους αθλητές για να πετύχουμε αυτόν το στόχο.

Κάθε χρόνο λέμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, όμως δεν είναι κλισέ, πιστεύω ότι πραγματικά είναι. Υπάρχουν 13 ομάδες από τις οποίες στη χειρότερη περίπτωση οι δέκα μπορούν να μπουν στα πλέι οφ.

Θα δούμε πάρα πολύ καλούς αγώνες και μεγάλες μάχες. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα. Ειδικά στο δικό μας, γιατί έχουμε την καλύτερη έδρα στην Basket League. Είναι από τις πιο δύσκολες έδρες για κάθε ομάδα».