Κι εγένετω «οδός Αλκέτα Παναγούλια»

Με μια σύντομη, σεμνή, τελετή υλοποιήθηκε σήμερα η ονοματοδοσία ανώνυμου οδού πίσω από τη θύρα 3 του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης», σε οδό Αλκέτα Παναγούλια. Διαδικασία που δρομολογήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για να τιμηθεί η μνήμη του αείμνηστου προπονητή, ο οποίος σημάδεψε την πορεία του ελληνικού αθλητισμού ως τεχνικός της εθνικής ομάδας, αλλά και ομάδων της Θεσσαλονίκης, κύρια του Άρη. Παρούσες στην εκδήλωση ήταν η κόρη του εκλιπόντος, Ντέπυ, οι αδερφές του Σοφία και Εύα, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Άρη, ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Ο Αλκέτας Παναγούλιας ονειρεύτηκε πολύ και έφτασε ψηλά. Όλα ξεκίνησαν από εδώ, το γήπεδο Χαριλάου. Έκανε πολλά στη ζωή του, ποτέ, όμως, δεν ξέχασε τον Άρη, τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Ό,τι και να πω είναι λίγο», δήλωσε, με εμφανή συγκίνηση, η Ντέπυ Παναγούλια, η οποία παρέλαβε από τον Χάρη Παπαγεωργίου τιμητική πλακέτα. Ο επικεφαλής του Ερασιτέχνη Άρη, με τη σειρά του, επισήμανε: «Τιμάμε σήμερα μια εμβληματική φυσιογνωμία του Άρη. Ο ΑΣ Άρης επιφυλάσσεται να κάνει ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν του».

«Ο Αλκέτας Παναγούλιας άρχισε από χαμηλά και έφτασε πολύ ψηλά. Πέρα από την αναρρίχησή του σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ήταν από τους λίγους Έλληνες που πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου και έκανε χειραψία με τον πλανητάρχη. Είμαστε ευγνώμονες για όσα πρόσφερε στον αθλητισμό, αλλά και ως άνθρωπος», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Άρη, Γιάννης Βένος.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά σήμερα έναν διαπρεπή άνθρωπο. Τον τιμάμε με τον λιγότερο δυνατό τρόπο για όσα πρόσφερε, για να μείνει στη μνήμη όλων μας», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και μόνιμος αναπληρωτής δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ