Media News

* Όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν ενόψει της νέας σεζόν.

* Στον Arena FM παρελθόν αποτελεί ο Νίκος Νικολάου με την πετυχημένη εκπομπή “Πάμε Εξέδρα” και στη θέση του ανέλαβε καθήκοντα ραδιοφωνικού παραγωγού ο Γιώργος Τουρσουνίδης!

* Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ ξεκινά από σήμερα Δευτέρα καθημερινές εκπομπές από τις 10 το βράδυ ως τις 12 τα μεσάνυχτα, έχοντας κάνει ήδη κάποιες παρουσίες στο στούντιο για να πάρει τον αέρα.

* Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ξεκινά σήμερα την ίδια ώρα η εκπομπή του Νίκου Τζαντζαρά, τα “fatgames”, που θα μεταδίδονται καθημερινά από τις 10 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα.

* Το Ράδιο Θεσσαλονίκη, φτάνει τις 4 ώρες αθλητικών καθημερινά, καθώς υπάρχει και η μεσημεριανή δίωρη ενημερωτική εκπομπή με Γιώργο Κουβεντίδη και Πάνο Γιαννακόπουλο από τις 2μμ ως τις 4μμ, ενώ το αθλητικό θα γίνει ακόμη πιο έντονο τα Σαββατοκύριακα. Η πρώτη συχνότητα της πόλης θα συνεχίσει τις μεταδόσεις των αγώνων του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, με ακόμη καλύτερη παραγωγή από την περσινή και με ολόκληρες εκπομπές να στήνονται τις μέρες των αγώνων.

* Το “Πρώτο Θέμα” πούλησε 136 χιλιάδες φύλλα αυτή την Κυριακή, με ένα διπλό cd με επιτυχίες του Αντώνη Βαρδή. Μάλλον τα είχαν έτοιμα.

* Το Εθνος ακολούθησε με 90 χιλιάδες, η Real News με 77 χιλιάδες και το Βήμα με 75 χιλιάδες φύλλα. Μακριά οι υπόλοιπες, με την Kontranews και το ρεπορτάζ για τους διορισμούς των συγγενών της Βούλτεψη στο υπουργείο με 18 χιλιάδες φύλλα, σ΄αυτά τα φύλλα και ο Ελεύθερος Τύπος με την Δημοκρατίας.

* Συνήθως στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός της χώρας έδινε συνέντευξη τύπου και δεν έκανε μονόλογο, απέναντι στις κάμερες και στους δημοσιογράφους, αφού έτσι γίνεται διάλογος και μπορεί να απαντά και στα ερωτήματα της κοινής γνώμης.

* Φέτος ο Αντώνης Σαμαράς και οι επικοινωνιολόγοι του προτίμησαν την… ομιλία από την συνέντευξη τύπου, για να αποφύγουν τις ενοχλητικές ερωτήσεις των πολλών μη ελεγχόμενων δημοσιογράφων.

* Έτσι, ο Σαμαράς διάβασε αυτά, που του έγραψαν οι επικοινωνιολόγοι του, πέταξε τις κορώνες του, έπαιξε μπάλα μόνος του και πήγε για… καπουτσίνο φρέντο, μαζί με βουλευτές της Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

* Μάλλον βιάστηκε η ΝΕΡΙΤ να ανακοινώσει τη συνεργασία της με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, για την περιγραφή των αγώνων της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016, αλλά και των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, που έχει η δημόσια τηλεόραση.

* Με γραπτή του δήλωση, ο Σωτηρακόπουλος ανέφερε πως καμία συμφωνία δεν επήλθε στις συζητήσεις, που έκανε με την ΝΕΡΙΤ και προς το παρόν, συνεργασία δεν υπάρχει.

* Στη ΝΕΡΙΤ, πάντως, επέλεξαν να συνεργαστούν με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος θα παρουσιάζει μία καθημερινή εκπομπή διάρκειας 90 λεπτών κάθε απόγευμα (6μμ με 7.30μμ). Όπως κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία, για την συνεργασία αυτή της ανεξάρτητης ΝΕΡΙΤ, έδωσαν το πράσινο φως τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ.

* Πάντως, όπως γράφει το thetoc.gr, οι προσλήψεις 132 δημοσιογράφων στην ΝΕΡΙΤ είναι στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης, καθώς υπήρξαν καταγγελίες για παρατυπίες, στον διαγωνισμό, που έγινε. Ο φάκελος είναι στα χέρια της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτας Φάκου, που θα κάνει τη σχετική έρευνα.

* Εντύπωση προκαλεί η παρουσία της Άννας Παναγιωταρέα στην Αμφίπολη, η οποία βρίσκεται καθημερινά εκεί και βοηθά τους δημοσιογράφους, που πηγαίνουν για ρεπορτάζ. Ε, όλο και κάτι με κανένα υπουργείο πολιτισμού θα παίζει…