Λύθηκε το θέμα με τις άδειες

Κανονικά αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα καθώς σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει εδώ και λίγη ώρα με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού βρέθηκε η λύση (προσωρινά) με τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας SoccerPlus αύριο εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία δίνεται παράταση καταλληλότητας αγωνιστικών χώρων για πέντε ως έξι μήνες.

Το πρόβλημα δεν υπάρχει όπως φαίνεται μόνο στην Γ΄ Εθνική, υπάρχει και στην Super League με τέσσερις -σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus – ΠΑΕ να έχουν πρόβλημα. Οι ΠΑΕ είναι οι εξής: Κέρκυρα, ΟΦΗ, Λεβαδειακός και Πανιώνιος.

Η ΚΥΑ θα υπογραφεί από τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό. Το βασικό επιχείρημα της νέας παράτασης είναι η αναγκαστική στασιμότητα, λόγω των δημοτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου. Δεδομένου αυτού οι αρμόδιες επιτροπές δεν μπορούσαν να συνεδριάσουν για να εγκρίνουν μελέτες, τροποποιήσεις τεχνικού προγράμματος και αναμορφώσεις προϋπολογισμού κάτι που ανέφερε και στην έκθεση του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Με αυτή την κίνηση μπορεί να συνεχιστούν και παράλληλα να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Ο Γιάννης Ανδριανός έχει απευθυνθεί στους δήμους περιφέρειες για να πληροφορηθεί την πορεία των ελέγχων, ενώ μέχρι το τέλος της νέας παράτασης έκθεση προόδου.