Αντετοκούνμπο : “Παλιά όταν χάναμε έλεγα γαμ@@ε τα, μετά τον τίτλο δεν έχω πίεση”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε δηλώσεις του στο «Αthletic» αναφέρθηκε στις διαφορές πριν και μετά τον τίτλο του ΝΒΑ που κατέκτησε με τους Μπακς.

Αναλυτικά τα όσα είπε :

«Τα πρώτα χρόνια όταν αρχίζαμε να χάνουμε έλεγα γαμ…ε τα. Σκεφτόμουν συνέχεια, δεν θα χάσουμε κι ασκούσα πίεση στο σώμα μου για να νικήσουμε τον 13ο αγώνα της κανονικής περιόδου. “Ποιος θα θυμόταν όμως αυτόν τον αγώνα; Κανείς. Πλέον συνειδητοποίησα ότι πρέπει απλώς να χτίσουμε καλές συνήθειες και όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή τότε θα έχεις την νοοτροπία ότι δεν πρέπει να χάσουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσουμε.

Στο τέλος της ημέρας κατάλαβα ότι μπορεί να με… σκοτώσω αν παίζω επιθετικά όλη την ώρα. Είχαμε έξω τον Χόλιντεϊ, τον Μίντλετον, τον Λόπεζ και τον ΝτιΒιντσέντζο. Και απλώς “σκότωνα” τον εαυτό μου στο γήπεδο. Τότε όμως μίλησα με τον κόουτς Μπουντενχόλζερ και μου είπε απλώς να παίξω με το σωστό τρόπο, χωρίς να με νοιάζει αν θα νικήσουμε ή χάσουμε».

Για τον τίτλο και την ψυχολογική τόνωση και βοήθεια που του έδωσε: «Πριν είχαμε μεγάλη πίεση πάνω μας. Έλεγα ότι έπρεπε να κάνω το ένα, το άλλο, ότι έπρεπε να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Ότι ήθελα να νικήσω, να νικήσω, να νικήσω. Πλέον όμως δεν έχω αυτή την πίεση. Με ενδιαφέρει απλώς να βγάλω τη σωστή φάση».