Νέες κινητοποιήσεις στο Ιπποκράτειο

Δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού η κατάσταση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Ιπποκράτειο, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εδώ και πάρα πολλούς μήνες οι γιατροί του νοσοκομείου είναι χωρίς υλικά και απλήρωτοι για τις εφημερίες των έξι τελευταίων μηνών.

Ετσι αποφάσισαν για νέες κινητοποιήσεις, μετά από τη γενική συνέλευση όλων των νοσοκομειακών γιατρών του Ιπποκράτειου, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των νοσοκομειακών γιατρών που έγινε στις 11-9-2014 παρακαλούμε για την δημοσιοποίηση των παρακάτω:

Εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί του Γ.Ν Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και εξαιτίας:

1) Των απλήρωτων εφημεριών μας 6 και πλέον μηνών

2) Της έλλειψης προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού– αποστελέχωσης κλινικών – χειρουργείων και εργαστηρίων ( αναισθησιολόγοι – μικροβιολόγοι κλπ )
3) Της έλλειψης αναλώσιμου υλικού και αντιδραστηρίων

Προχωράμε στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

1) Δελτίο τύπου

2) Συνέντευξη τύπου για κοινοποίηση των προβλημάτων του νοσοκομείου(η ημέρα και η ώρα θα ανακοινωθεί με ευθύνη της νοσοκομειακής επιτροπής)

3) Συνέχιση της επίσχεσης των ειδικευομένων γιατρών

4) Από την Δευτέρα 15-9-2014 έως και Παρασκευή 19-9-2014 καθημερινές τετράωρες στάσεις εργασίας από 8:00 – 12:00 , από τους ειδικούς γιατρούς

5) Κλείσιμο εισπρακτικού μηχανισμού- 5 ευρω τις ίδιες μέρες

6) Ενημέρωση των ασθενών με ανακοίνωσή μας κατά τη διάρκεια των γενικών εφημεριών του νοσοκομείου μας

7) Νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη 18-9-2014 στις 13:00.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Γ.Ν Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο»