Το μήνυμα του Σα Πίντο για Σοάρες

Μπορεί ο Φιλίπε Σοάρες και η διάθεση του Πορτογάλου να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ να αποτελούν «σύμμαχο» για τους Θεσσαλονικείς, δεν ισχύει το ίδιο και για τον προπονητή του, Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αρνησή του, διαμηνύοντας στους επιτελείς της Μορεϊρένσε πως είναι αντίθετος στην προοπτική πώλησης του 22χρονου χαφ.

Μέσω δημόσιας τοποθέτησης, ενόψει της αναμέτρησης με τη Σάντα Κλάρα, ο έμπειρος τεχνικός έκανε σαφές σε κάθε τόνο πως δεν επιθυμεί να χάσει κανέναν ποδοσφαιριστή! Συγκεκριμένα, ο Σα Πίντο ρωτήθηκε για το μεταγραφικό παράθυρο του Γενάρη και για το αν ευελπιστεί αν κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν τον Φιλίπε Σοάρες, με τον ίδιο να δίνει αφοπλιστική απάντηση:

«Τον έχω χάσει ήδη λόγω τραυματισμού και είναι κρίμα. Δεν θέλω να χάσω κανέναν παίκτη. Αν δούμε ότι θα έχουμε κέρδος και θα βρούμε αντικαταστάτη στην αγορά θα το εξετάσουμε, όλα είναι ανοιχτά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω να χάσουμε κανέναν γιατί δεν έχω πολλές επιλογές. Αυτή είναι η επιθυμία μου…».

Μάλιστα, ο Σα Πίντο ξεκαθάρισε πως ο Πορτογάλος χαφ θα είναι εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Σάντα Κλάρα λόγω τραυματισμού και όχι λόγω μιας επικείμενης μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ. Οι ερωτήσεις ήταν απόλυτα στοχευμένες και αφορούσαν τον Σοάρες δεδομένου πως οι Πορτογάλοι από νωρίς μιλούν για συμφωνία με τον ΠΑΟΚ!

Το βέβαιο είναι πως παρά τις όποιες πιέσεις από πλευράς Σα Πίντο, οι συζητήσεις αφορούν τον Μπότο και τον πρόεδρο της Μορεϊρένσε και από την έκβασή τους θα δρομολογηθούν οι οριστικές εξελίξεις. Εξάλλου η Μορεϊρένσε κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η συζητήθηκε αποτυπώθηκε και σε νούμερα και επί της ουσίας οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κρίνουν το deal!