Εκκενώθηκε ο Λευκός Οίκος

Συναγερμός στην Ουάσιγκτον με αναγκαστική εκκένωση τμήματος του Λευκού πριν από λίγο όπως αναφέρει από την αμερικανική πρωτεύουσα το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ρεπορτάζ του Reuters.

«Περίπου μισή ώρα κράτησε η εκκένωση τμήματος του Λευκού Οίκου από το προσωπικό και τους παρόντες δημοσιογράφους καθώς η μυστική υπηρεσία του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου διέταξε την λήξη του συναγερμού που προκλήθηκε από την εισβολή ενός αγνώστου εντός του εξωτερικού χώρου του συγκροτήματος όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ένας εκ των στελεχών της μυστικής υπηρεσία του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι η κατάσταση συναγερμού προκλήθηκε εξ αιτίας ενός εισβολέα ο οποίος πήδηξε πάνω από το φράχτη του Λευκού Οίκου και βρέθηκε μέσα στον προαύλιο χώρο.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το συμβάν παρά μόνο ότι ο συναγερμός έληξε και το προσωπικό του Λευκού Οίκου όπως και οι δημοσιογράφοι επέστρεψαν στο κτίριο μετά από περίπου μισή ώρα αναστάτωσης.

Το περιστατικό που δημιούργησε ανησυχία έγινε ενώ ο αμερικανός πρόεδρος μόλις είχε επιβιβαστεί στο ελικόπτερο Marine One αναχωρώντας με κατεύθυνση το προεδρικό καταφύγιο στο Καμπ Ντέιβιντ».

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA