Κληρώνει σήμερα για την Α1

Το νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 θα ξεκινήσει το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, αλλά ουσιαστικά μετρά αντίστροφα από σήμερα το απόγευμα (19:30), όταν οι 14 ομάδες της κατηγορίας θα μάθουν το πρόγραμμα τους στην κλήρωση της Basket League για την σεζόν 2014-2015.

Στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία, θα βρεθούν πολλοί άνθρωποι του μπάσκετ, καθώς ο ΕΣΑΚΕ έχει προγραμματίσει πριν από την έναρξης της διαδικασίας της κλήρωσης να βραβευτούν οι κορυφαίοι της σεζόν 2013-2014.

Από τη Θεσσαλονίκη θα βραβευτούν μεταξύ άλλων ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος ως ο κορυφαίος προπονητής της περσινής χρονιάς, αλλά και ο DJ Cooper ως μέλος τα καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος, ο Γιώργος Μπόγρης ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της Basket League και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ως ο καλύτερος νέος παίκτης του Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

Ο Παναθηναϊκός ως Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ως MVP του Πρωταθλήματος και μέλος της καλύτερης πεντάδας

Οι DJ Cooper, Jonas Maciulis, Γιώργος Πρίντεζης και Stefan Lasme ως μέλη της καλύτερης πεντάδας του Πρωταθλήματος

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ως Καλύτερος Προπονητής της Basket League

Ο Γιώργος Μπόγρης ως ο Πιο Βελτιωμένος Παίκτης της Basket League

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ως ο Καλύτερος Νέος Παίκτης του Πρωταθλήματος

Το βραβείο ήθους θα απονεμηθεί στις ΚΑΕ Ρέθυμνο, Ίκαρος, ΚΑΟΔ και Απόλλων Πάτρας.

Για την τεράστια προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ θα τιμηθούν, επίσης, οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας και οι οικογένειες των Κώστα Μουρούζη, Γιώργου Αμερικάνου, που «έφυγαν» από κοντά μας κατά την διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.