Αλλαγή κανονισμών στην Ολλανδία; Γράψτε λάθος…

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας προχωράει από τη δεύτερη κατηγορία της σε τέσσερις αλλαγές κανονισμών που θα έφερναν… επανάσταση στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

1) Πλάγιο άουτ: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να στήσει την μπάλα και είτε να την εκτελέσει, είτε να ντριμπλάρει και να μπει στον αγωνιστικό χώρο! Το ίδιο θα συμβαίνει και στα κόρνερ και στα ελεύθερα. Ο ποδοσφαιριστής δεν θα είναι αναγκασμένος να εκτελεί, θα μπορεί να ξεκινήσει κούρσα…

2) Κίτρινη κάρτα: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής που θα χρεώνεται με κίτρινη, θα πρέπει να περνάει πέντε λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου.

3) Αλλαγές: Οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν όσες αλλαγές θέλουν, χωρίς να σταματάει ο χρόνος. Οι «flying substitutions», όπως ονομάζονται δεν θα επηρεάζουν τα ματς, καθώς οι αγώνες θα συνεχίζονται κανονικά όσο κάποιος μπαίνει και κάποιος βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο.

4) Μείωση χρόνου ημιχρόνων: Το πρώτο και το δεύτερο μέρος θα διαρκούν από 30 λεπτά, οπότε κάθε αγώνας θα έχει συνολική διάρκεια 60 λεπτών, σε καθαρό χρόνο.

Τελικά, η επικεφαλής επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ολλανδίας, Μαριάν φαν Λέουβεν, έκανε δηλώσεις και ξεκαθάρισε πως πρόκειται για… σπασμένο τηλέφωνο, αφού οι συγκεκριμένες αλλαγές αφορούν προτάσεις και όχι αποφάσεις.

Η Φαν Λέουβεν ζήτησε συγνώμη για την παρανόηση και τόνισε πως δεν υπήρχε περίπτωση η Ομοσπονδία να δράσει αυθαίρετα και να μη συζητήσει τυχόν αλλαγές με τους συλλόγους.