Αρβανίτης για όλα!

Μία συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης. Ο «ισχυρός» άνδρας της ομάδας μπάσκετ αναφέρθηκε στο οικονομικό κομμάτι, τους στόχους της τωρινής διοίκησης, αλλά και διάφορα άλλα ζητήματα.

Αρχικά ο Αρβανίτης, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5:

«Σίγουρα πάντα ο Άρης πρέπει να βλέπει ψηλά, αλλά βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε το κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον. Όνειρό μας σαν διοίκηση είναι όταν θα φύγουμε εμείς από διοίκηση, να έχουμε πετύχει την οικονομική εξυγίανση και απαλλαγμένος από χρέη ο Άρης να έρθει στα χέρια ενός μεγάλου παράγοντα που θα τον οδηγήσει ψηλά».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε αναφερόμενος στις προσπάθειες άντλησης εσόδων: «Στόχος μας είναι να δημιουργούμε έσοδα ώστε να μπορούμε να αποπληρώνουμε τα χρέη μας. Κάναμε το Nick Galis Cup το οποίο και αυτό απέδωσε οικονομικά οφέλη. Πέρα από το οικονομικό απέδωσε και σε επίδεδο πρεστίζ. Γιατί μέχρι πριν από δύο χρόνια κανείς δεν ήθελε να έρθει στον Άρη και τώρα όλοι θέλουν να έρθουν. Η ομάδα έχει μπει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο. Ξοφλάει τα χρέη της ανακτά την αξιοπιστία της που είναι πολύ σημαντικό. Εμείς είμαστε στον 5ο μήνα οικονομικής εξυγίανσης, από τον Μάιο έχουμε αρχίσει και πληρώνουν, έχουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Το πλάνο είναι σε 44 μήνες το 99 και σε 90 για ΙΚΑ και εφορία. Άρα έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμη».

Για το πόσο κοντά βρέθηκε ο Άρης να πάθει τα ίδια με τον Πανιώνιο: «Τον Ιούνιο του 2012 ήταν πολύ κοντά να βρεθεί στην Β’ Εθνική. 1,5 εκατ. χρέος προς την εφορία, 300.000 προς το ΙΚΑ, 3,5 εκατ. προς τρίτους. Είχε την απαγόρευση της ΦΙΜΠΑ. Ο Πανιώνιος δεν έχει τίποτα. Ο Πανιώνιος χρωστάει 150.000 ευρώ. Φανταστείτε σε τι κατάσταση βρέθηκε ο Αρης».

Για την σχέση της ΚΑΕ με τον ΑΣ: «Καλή η σχέση μας. Πολλή μεγάλα α προβλήματα του ΑΣ, χρειάζεται πολύ δουλειά από ανθρώπους που γνωρίζουν. Εμείς τα 2 χρόνια στην διοίκηση έχουμε καλές σχέσεις του ερασιτέχνη και πληρώνουμε κανονικά και πολλές φορές όταν υπάρχει ρευστότητα βοηθάμε και λίγο παραπάνω και φέτος τα ίδια θα κάνουμε. Με τον κ.Παπαγεωψργίου καλή σχέση και επαφή, τώρα μιλάμε με τον κ. Φωτιάδη την τελευταία εβδομάδα. Πρέπει να βρεθεί μία λύση».

Για τον Βεζένκοφ: «Ως τις 30/7 ήταν στο χέρι του. Εγώ του είπα απλά, Αλέξανδρε εμείς θα κάνουμε όλες τις συνθήκες που είχαμε ετοιμάσει από πέρσι για σένα. Το κάναμε. Πήραμε καλό προπονητή, κάναμε άρση του μπαν, έγιναν όλα όπως τα είχαμε πει και το παιδί θεώρησε ότι έπρεπε να μείνει στον Άρη. Γιατί έχει στο μυαλό του να κάνει πολύ μεγαλύτερα πράγματα από το να μείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αγαπάει πολύ την ομάδα, είναι ηγέτης, είναι αρχηγός κι εκτιμά αυτό που έκανε η ομάδα γι’ αυτόν».