Γκαρμπαχόσα: «Μεγάλο αστέρι ο Γιάννης, αλλά η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτός»

Οι καλές ομάδες του Ευρωμπάσκετ δεν είναι μόνο οι σταρ τους, όπως δήλωσε ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Λιθουανίας στους «16».

«Η διοργάνωση έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Όλοι ξέρετε για τι αστέρια μιλάμε. Όμως η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Γιάννης, παρότι είναι μεγάλος σταρ. Όπως και η Σλοβενία δεν είναι μόνο ο Ντόντσιτς ή η Σερβία είναι πολλά παραπάνω από μόνο ο Γιόκιτς. Εμείς θέλουμε να ανταγωνιστούμε τους καλύτερους και να γίνουμε οι καλύτεροι. Θα δούμε αν θα είναι το καλύτερο Ευρωμπάσκετ όλων των εποχών, αλλά είναι σε καλό δρόμο για να αποδειχτεί έτσι», τόνισε ο παλαίμαχος άσος και πλέον πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Παράλληλα ρωτήθηκε για την ισπανοποίηση του Λορέντζο Μπράουν. «Με την απόφασή ας ψάχναμε κάτι περισσότερο από έναν καλό παίκτη. Του ζήτησα προσωπικά να βοηθήσει στην εξέλιξη των νεότερων παικτών, να επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσής τους. Σίγουρα μας λείπουν παίκτες όπως οι Γκασόλ, ο Ναβάρο, ο Ροντρίγκεθ και ο Γιουλ, που είναι θρύλοι. Προσπαθούμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα, γύρω από τον Μπράουν, τον Γουίλι, τον Ρούντι. Είναι οι νέοι ηγέτες μας. Τα νέα παιδιά έχουν ήδη εξελιχθεί δίπλα τους. Παίξαμε με καρδιά και κερδίσαμε μια καλή ομάδα», ανέφερε.