Αρτέτα: «Κανείς δεν περίμενε να είναι πρώτη η Άρσεναλ»

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 15: Mikel Arteta of Manchester City before the Premier League match between Arsenal FC and Manchester City at Emirates Stadium on December 15, 2019 in London, United Kingdom. (Photo by Robin Jones/Getty Images)

Η νίκη της Άρσεναλ επί της Γουλβς (0-2) αύξησε στους πέντε τους βαθμούς της διαφοράς από τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Μίκελ Αρτέτα μίλησε προσγειωμένα για τη συνέχεια.

«Κανείς δεν περίμενε να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Εγώ πάντως εστιάζω στον τρόπο που παίζουμε, στο πώς ζούμε μαζί την καθημερινότητα και το κλίμα που έχουμε δημιουργήσει με το κοινό μας. Αυτό είναι πολύ πιο δυνατό. Είναι σπουδαία υπόθεση να είμαστε στη θέση που βρισκόμαστε και το απολαμβάνουμε», τόνισε.

Όσο για το αν η μακρά διακοπή για το Μουντιάλ θα απορρυθμίσει την ομάδα του; «Τώρα έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη διακοπή. Θα πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας και θα είμαστε έτοιμοι για ό,τι ακολουθεί μετά το Μουντιάλ. Όταν μια ομάδα είναι σε καλό μομέντουμ, θες να συνεχίζεις να παίζεις. Όμως δεν είναι δυνατό αυτό και πρέπει να αξιοποιήσουμε το χρόνο που έχουμε μπροστά μας με τον καλύτερο τρόπο. Στόχος μας είναι να παίζουμε καλύτερα ως ομάδα μέρα με τη μέρα», ανέφερε.