Βέλγιο-Ελλάδα: Θέλει νίκη για να «αγκαλιάσει» την πρόκριση

Λίγες ημέρες μετά τη βαριά ήττα από τη Λετονία στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, η Εθνικής Ελλάδας αντιμετωπίζει το Βέλγιο στο Μονς στις 21:30. Στόχος της «γαλανόλευκης» είναι η επιστροφή στις νίκες, προκειμένου να κάνει σημαντικό «βήμα» για την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ του 2023.

Μάλιστα, η εθνική ομάδα μπορεί να πανηγυρίσει την πρόκριση ακόμα και από το βράδυ της Δευτέρας (14/11). Για να γίνει αυτό, θα πρέπει το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» να φύγει με το «διπλό» από το Βέλγιο και παράλληλα η Σερβία να πάρει τη νίκη κόντρα στην Τουρκία. Το εν λόγω ματς διεξάγεται στις 21:00 στο Βελιγράδι.

Όσον αφορά στην εθνική, ο Δημήτρης Ιτούδης μετράει πέντε νέα πρόσωπα, σε σχέση με τον αγώνα με τη Λετονία. Συγκεκριμένα, στην διάθεσή του έχουν τεθεί οι Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, μετά τις υποχρεώσεις τους στην Ευρωλίγκα.

Έτσι, στη 12άδα της Ελλάδας μετέχουν οι: Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωστής Γόντικας, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Δημήτρης Κακλαμανάκης και Γιώργος Τσαλμπούρης.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

19:30 Λετονία – Μεγάλη Βρετανία
21:00 Σερβία – Τουρκία
21:30 Βέλγιο – Ελλάδα

Η βαθμολογία:

Λετονία 6-1
Σερβία 4-3
Ελλάδα 4-3
Τουρκία 3-4
Βέλγιο 3-4
Μεγάλη Βρετανία 1-6