Ο Τάισον κατηγορείται ξανά για βιασμό

Ο Μάικ Τάισον, η ζωή του οποίου εκτός ρινγκ, είναι αρκετά… ταραχώδης, κατηγορείται από μια γυναίκα, η οποία υπέβαλε μήνυση, ότι την βίασε σε μια λιμουζίνα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 κοντά στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο, που «είδε το φως της δημοσιότητας».

Ο άνθρωπος που θεωρείτο ένας από τους καλύτερους πυγμάχους βαρέων βαρών όλων των εποχών, είχε ήδη κριθεί ένοχος το 1992 για τον βιασμό του μοντέλου, Ντεζιρέ Ουάσινγκτον, η οποία ήταν 18 ετών εκείνη την εποχή. Και ως αποτέλεσμα, ο διάσημος Αμερικανός, πέρασε τρία χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Τριάντα χρόνια αργότερα, μια γυναίκα, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της κατά την διαδικασία, επειδή φοβάται ότι «θα δεχθεί επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης και όλους τους θαυμαστές» του Μάικ Τάισον, υπέβαλε μήνυση για «βιασμό» στις αρχές Ιανουαρίου ενώπιον του πολιτικού δικαστηρίου της κομητείας του Ολμπανι και διεκδικεί αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η διαδικασία, κατέστη δυνατή με νόμο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη Νοεμβρίου και επιτρέπει, για έναν χρόνο, στα θύματα σεξουαλικής επίθεσης να διεκδικήσουν μια πολιτική δίκη.