Συγκλονίζει ο Παπανικολάου: «Τι να μιλήσουμε για τρίποντα όταν έχουν σβήσει τα όνειρα τόσων παιδιών»

Τρομερές δηλώσεις από τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε στη NOVA και στάθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη, όπου δεκάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, έχασαν τη ζωή τους μετά από σύγκρουση τρένων. Ο Παπανικολάου, λοιπόν, τόνισε πως δεν φτάνουν τα λόγια, για να περιγράψουν αυτό, που ζει η Ελλάδα και πρόσθεσε πως το ματς δεν έπρεπε να γίνει!

 

 

 

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι εγίνε ματς παρά το εθνικό πένθος: «Δεν νομίζω ότι φτάνουν τα λόγια να περιγράψουν αυτό, που ζει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Τι να μιλήσουμε για τρίποντα, δίποντα και κατοχές όταν υπάρχουν οικογένειες αυτήν τη στιγμή, που μέσα σε ένα κλάσμα δευτερολέπτου χάσανε τους πιο σημαντικούς τους ανθρώπους.

Κοντά στο δικό μου χωριό ουσιαστικά, τρεις κοπέλες από το Καστράκι της Καλαμπάκας έχασαν την ζωή τους. Δύο οικογένειες, δηλαδή, είδαν όλα τα όνειρα και το μέλλον τους να σβήνει. Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους; Τι μπορείς να πεις; Τι εξυπνάδα και παρηγοριά; Δεν βρίσκω τα λόγια να το περιγράψω.

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, για να αγωνιστούμε. Θεωρώ, όμως, πως όταν ζούμε τέτοιες τραγωδίες, πρέπει να σεβόμαστε τη στιγμή. Δεν έχει να κάνει με την ήττα μας. Ακόμα και να κερδίζαμε, το ίδιο θα έλεγα. Θα πρέπει να σέβεσαι κάποιες στιγμές. Η διοργάνωση έχει δείξει στο παρελθόν ότι σέβεται τέτοιες στιγμές, δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν έγινε αυτήν τη φορά. Αυτή είναι προσωπική άποψη. Δεν είναι κάποια κατεύθυνση. Λέω την άποψή μου ως Κώστας. Έχω την ευθύνη του λόγου μου και αυτό αισθάνομαι, αυτό θέλω να πω».